Εν μέσω εντάσεων και μικροεπεισοδίων εξετάστηκαν στο δικαστήριο Ηρακλείου οι απαλλοτριώσεις και οι πρώτες τιμές των εκτάσεων, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο Καστελίου.

Από νωρίς το πρωί η κατάσταση μύριζε… μπαρούτι καθώς κάτοικοι της περιοχής ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια ζητώντας να μην γίνει η συγκεκριμένη επένδυση ώστε να μην δημευτούν οι περιουσίες τους.

Παράλληλα, ζητούσαν να αναβληθεί η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης κάτι που δεν έγινε μετά από απόφαση της έδρας.

Με την είδηση αυτή οι κάτοικοι της περιοχής μπήκαν στα δικαστήρια και άρχισαν να φωνάζουν ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή των αστυνομικών για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά με την πρόεδρο του δικαστηρίου να συνεδριάζει με τους δικηγόρους στο γραφείο της.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Μινώα Πεδιάδος με ανακοίνωσή του ζητά να μην προχωρήσει η σημερινή διαδικασία, αλλά να αναμένουν τον καθορισμό της τιμής μονάδος από το Εφετείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου:

“Ο Δήμος μας έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει στην περιοχή του το Νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου, ένα έργο που θα επηρεάσει και θα επαναπροσδιορίσει τα μέχρι τώρα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα ολόκληρης της περιοχής,όπως συμβαίνει εξάλλου από την κατασκευή κάθε μεγάλου έργου.

Η άμεση επίπτωση με το ξεκίνημα της κατασκευής του, θα είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι των όμορων χωριών (Αρχάγγελος, Ευαγγελισμός, Ρουσοχώρια), χάνουν το σύνολο σχεδόν της περιουσίας τους και σε κάθε περίπτωση πρακτικά μένουν ακτήμονες στον ίδιο τους τον τόπο. Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστεύουμε και ελπίζουμε σε μια απόφαση για δίκαιες αποζημιώσεις για να μπορούν, οι συμπολίτες μας που θα χάσουν την περιουσία τους να την αντικαταστήσουν.

Ζητούμε επιπλέον να μην προχωρήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης σύμφωνα με το Άρθρο 7Α, αλλά να αναμένουν τον καθορισμό της τιμής μονάδος από το Εφετείο, που ελπίζουμε να γίνει άμεσα”.

Φώτο αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση