Σε διακοπή οδηγήθηκε η πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 21 άτομα, 15 αλλοδαποί και 6 Έλληνες.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κατέθεσαν δύο αστυνομικοί και δύο στελέχη του Λιμενικού, οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση πέρυσι τον Μάρτιο, οπότε και εξαρθρώθηκε το κύκλωμα.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου ωστόσο είχε αναβληθεί, ενώ η σημερινή διαδικασία διακόπηκε για τις 24 Απριλίου 2018.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των εμπλεκομένων Ελλήνων βρίσκεται και ένας αστυνομικός ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του πληροφοριοδότη, ενώ από τους 21 κατηγορούμενους οι 18 βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση και διεύθυνση οργάνωσης περισσοτέρων των τριών ατόμων με σκοπό την επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων της εκβίασης, τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα και της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά από το εξωτερικό και παραλαβή από σημεία εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και σε έδαφος κράτους μέλους Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών.

Το διεθνές κύκλωμα διακίνησης δρούσε σε έναν άξονα Αιγύπτου – Κρήτης – Ιταλίας, όπου οι διακινούμενοι μετανάστες θα είχαν τελικό προορισμό ιταλικές περιοχές περνώντας ωστόσο από την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι μετανάστες ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση