HomeHL-9To Run Greece – Ηράκλειο είναι γιορτή για τον αθλητισμό

To Run Greece – Ηράκλειο είναι γιορτή για τον αθλητισμό

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στους αγώνες 5, 10 χιλιομέτρων και παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτό κάλεσμα για την συμμετοχή των πολιτών, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη το «Run Greece-Ηράκλειο 2018» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 απηύθυναν σήμερα στην Περιφέρεια η οργανωτική επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.

Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για έκτη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του δήμου Ηρακλείου, και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων. Αφορά αγώνες πόλης 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

run-greece2

Στη διάρκεια των σημερινών επίσημων ανακοινώσεων παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του  ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα Μάρκος Καλούδης, παρουσίασαν το πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων 5,10 χιλιομέτρων και παιδιών.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού των αγώνων WIND Μιχάλης Πλερωνάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέσα από τον φετινό αγώνα θα στηριχθεί οικονομικά ο παιδικός ξενώνας το «Σπίτι των Αγγέλων», ο Πρόεδρος των τουριστικών-ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης που ανακοίνωσε ότι, στους πρώτους νικητές, νικήτριες, (συν ένας συνοδός για τον κάθε ένα αθλητή) των 10 και  5 χιλιομέτρων θα δοθεί ως έπαθλο μια εβδομάδα διακοπών σε ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων αντίστοιχα τη χρονική περίοδο από 15 έως 30 Οκτώβρη. Την στήριξη τους στους αγώνες εξέφρασαν επίσης οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού που προβάλλει συνολικά την Κρήτη, ενώ αποτελεί «μαγνήτη» για την επίσκεψη αθλητών, τουριστών, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέτοια γεγονότα ενισχύουν τον αθλητικό και πολιτισμικό τουρισμό, στόχος μας είναι με την συνεργασία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας να δημιουργήσουμε και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα προβάλλον ακόμα περισσότερο το Ηράκλειο και την Κρήτη ευρύτερα. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία, την προσφορά τους το ΕΚΑΒ, τα Σώματα Ασφαλείας, τις εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν τους αγώνες αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης που τους προβάλλουν».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς τόνισε:

Ο τερματισμός και η λήξη των αγώνων σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο όπως είναι το Παγκρήτιο είναι πλεονέκτημα, ο κόσμος θα τρέξει στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και θα τερματίσει στο Παγκρήτιο, μέσα στο στίβο και αυτό θα έχει ένα ξεχωριστό συναίσθημα για όλους όσους θα συμμετέχουν.  Η διεξαγωγή των επιτυχημένων αγώνων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης,  όλων των φορέων-εθελοντών που κάθε φορά συμμετέχουν και συνδιοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που φέρνουν κόσμο και  από το εξωτερικό και μας κάνουν υπερήφανους. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα να πάνε όλα καλά να καλέσουμε όλο τον κόσμο, να αυξήσουμε όσο μπορούμε τις συμμετοχές και ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία όλους».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης για την Κρήτη. Υπάρχει μια συνεχής και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ, στη Περιφέρεια Κρήτης, στο δήμο Ηρακλείου και πολλούς φορείς το Λιμενικό το ΕΚΑΒ τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης τον Εμπορικό Σύλλογο, τους χορηγούς, τους εθελοντές που γνωρίζουμε ότι σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα αποτελούν την «καρδιά» της επιτυχίας και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος το Run Greece Ηράκλειο, θα έχει μεγάλη επιτυχία.  Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου και να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες. Επίσης καλούμε τους πολίτες που δεν θα τρέξουν να κατέβουν στους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες».

Το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης τόνισε:

«Η διαδρομή είναι πάρα πολύ ευχάριστη, λιγότερο δύσκολη, και το μόνο που θέλουμε είναι μαζική συμμετοχή.  Προσκαλούμε τον κόσμο να έλθει να γραφτεί να συμμετάσχει, και να χαρεί αυτό που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, το ΕΚΑΒ, το Σώματα Ασφάλειας, που χωρίς την ουσιαστική συνδρομή τους οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να γίνουν».

Το πρόγραμμα αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρα 10.00:      Αγώνας  Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών

(Προβλεπόμενη συμμετοχή, 600 άτομα περίπου)

Ώρα 11.45:      Αγώνας  Παιδιών 1.100 μ. Αγοριών και Κοριτσιών (10-12 ετών)

(Προβλεπόμενη συμμετοχή, 900  παιδιά περίπου)

Ώρα 12.00:      Αγώνας  Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών

(Προβλεπόμενη συμμετοχή, 4.000 άτομα περίπου)

Η συνολική διαδρομή για το 2018 τροποποιείται σε σχέση με την αντίστοιχη των προηγούμενων χρόνων, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Διαδρομή των αγώνων:

Εκκίνηση των δρομέων από την οδό ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ (Νότια πλευρά του Παγκρήτιου σταδίου), στη συνέχεια εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πρώην ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ) και στη συνέχεια στην οδό ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, με κατεύθυνση προς το «Τάλως».

Επί της οδού ΣΟΦΟΚΛΗ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στο ύψος της οδού Χάνδακος, γίνεται αναστροφή και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο στάδιο, πάλι μέσω των οδών ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πρώην ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ) και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ.

Εισέρχονται οι αθλητές στο Παγκρήτιο στάδιο και αφού διανύσουν 250μ εντός σταδίου, τερματίζουν μέσα και στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου του Παγκρήτιου σταδίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση