HomeHL-WorldΟ Πούτιν στέλνει ενισχύσεις στη Συρία

Ο Πούτιν στέλνει ενισχύσεις στη Συρία

Πολεμικά σκάφη με τανκς, φορτηγά και τεθωρακισμένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενισχύσεις στη Συρία στέλνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τα χτυπήματα ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας σε τρεις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την παραγωγή χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.

Καθώς η υφήλιος περιμένει να δει πώς θα αντιδράσει η Μόσχα στις συντονισμένες δυτικές επιθέσεις, δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη εθεάθησαν να περνούν τον Βόσπορο εν πλω προς τη ναυτική βάση Ταρτούς της βόρειας Συρίας.

Το πρώτο εξ’ αυτών, το 117 LST Orsk 148, μετέφερε 80 σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης BTR, φορτηγά Ramaz κι ένα αντιναρκικό και υπεδάφιο ραντάρ Pelena – 1 καθώς και ασθενοφόρα.

Το άλλο, το κίτρινο φορτηγό πλοίο «Αλεξαντερ Τκατσένκο» μετέφερε ταχύπλοα σκάφη περιπολίας, ένα σκάφος BMK-T που χρησιμοποιείται για κατασκευή προσωρινών γεφυρών και αρκετά φορτηγά, όπως διακρίνονται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τη Συρία μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της προς το καθεστώς Άσαντ. Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλεϊ, είπε ότι οι νέες κυρώσεις θα στείλουν μήνυμα στη Ρωσία μετά το βέτο που έβαλε σε έξι απόπειρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να ερευνηθεί η χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα.

Στο μεταξύ ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επιμένει ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν κήρυξαν τον πόλεμο στη Συρία. «Δεν κηρύξαμε πόλεμο στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε δυο φορές στον Μακρόν προτού ανακοινώσει μέσω Twitter την πρόθεσή του να εξαπολύσει επίθεση στη Συρία, όχι όμως στην Τερέζα Μέι στα πρώτα στάδια της επιχείρησης-.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τα πλήγματα λέγοντας ότι θα επιδεινώσουν την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία και θα έχουν «καταστροφική επίπτωση σ’ ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων». Αλλά ο Τραμπ ορκίστηκε ότι θα διατάξει νέα επίθεση αν ο Άσαντ τολμήσει να ξαναχρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση