HomeHL-9Οι αγρότες συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Συρία

Οι αγρότες συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Συρία

Ανακοίνωση τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δικό τους παρών θα δώσουν αγρότες του Ηρακλείου στο συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με φόντο την επίθεση στη Συρία.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Ηρακλείου, Τυμπακίου, Αρκαλοχωρίου αναφέρουν:

“Με διάφορα προσχήματα, το Σάββατο, οι δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας επιτέθηκαν στη Συρία και αιματοκύλισαν το λαό της. Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων, τα κέρδη των μονοπωλίων και ο ανταγωνισμός κρατών. Ανταγωνισμός που οδηγεί στον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα, καθώς η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Οι βάσεις που υπάρχουν αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις στην περιοχή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα, η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο με την ανοχή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που έχουν σβήσει τα σύνορα και ανοίγουν το δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τόσο στην περίοδο πολεμικών συγκρούσεων όσο και στην περίοδο ειρήνης, αφού τσακίζει το λαό, φορτώνει νέα βάρη, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας τη γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών.

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να καταγγείλουν το νέο έγκλημα και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Ηράκλειο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους αυτοαπασχολούμενους, τις άλλες λαϊκές μαζικές οργανώσεις.

Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε:

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας.

Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας, το εγκληματικό ορμητήριο που σπέρνει θάνατο στους λαούς και κάνει και την Κρήτη στόχο πολέμου – ΚΑΜΙΑ σκέψη για αξιοποίηση του αεροδρομίου Καστελλίου από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τα σχέδιά τους.

Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Ο ρόλος τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού, όχι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση