HomeΕΛΛΑΔΑ«53»: Μεταμνημονιακή παρακολούθηση και γκρίνια για το κόμμα

«53»: Μεταμνημονιακή παρακολούθηση και γκρίνια για το κόμμα

Όλα όσα έγιναν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μεταμνημονιακή παρακολούθηση, ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το μόνιμο «αγκάθι» της εσωκομματικής τάσης για την πολιτική συμβίωση με τους ΑΝΕΛ ήταν τα βασικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν στη διήμερη κεκλεισμένων των θυρών μάζωξη των «53».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λόγο, μεταξύ άλλων, έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επανέλαβε σε γενικές γραμμές όσα προ ημερών είχε πει σε συνέντευξή του (στην Εφ.συν) περί μεταμνημονιακής παρακολούθησης. Με αιχμή κάποια προαπαιτούμενα που εκ των πραγμάτων θα μετατεθούν για τον Αύγουστο και μετά( καζίνο στο ελληνικό, κτηματολόγιο, αλλαγές στο Δημόσιο κλπ). Ενώ, κλειστά κράτησε τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το χρέος, δίχως να δίνει όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι η τάση των «53»  πιέζει στην κατεύθυνση η κυβέρνηση να μπορέσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στο πεδίο άσκησης πολιτικής από τον Αύγουστο και μετά.

Παράπονα για το κόμμα

Καμπάνες έπεσαν  ,όμως,  έπεσαν και για τη λειτουργία του κόμματος, με στελέχη της τάσης να εκφράζουν τα παράπονά τους για το ότι δεν συνεδριάζουν πια τα όργανα (δηλαδή η Πολιτική Γραμματεία) καθώς και για το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου μονοπωλούνται από θέματα δύο ή τριών υπουργείων.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν πολιτικά στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί. Μεταξύ αυτών και πέραν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετείχαν οι κκ Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη, το ζεύγος Θοδωρή Δρίτσα και Τασίας Χριστοδουλοπούλου ενώ «παρών» το Σάββατο ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αν και παρακολούθησε μέρος των τοποθετήσεων δεν έλαβε το λόγο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση