HomeΕΛΛΑΔΑΔιεσώθη η τραυματισμένη ορειβάτισσα στον Όλυμπο

Διεσώθη η τραυματισμένη ορειβάτισσα στον Όλυμπο

Από ελικόπτερο Super Puma

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια της τραυματισμένης γυναίκας ορειβάτισσας, η οποία έπεσε νωρίτερα στη θέση λούκι Μύτικα, στον Όλυμπο.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε την γυναίκα η οποία διασώθηκε από κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πυροσβέστες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η ορειβάτισσα, παρόλο που είχε πτώση 500 μέτρων σε χιονοσκεπή περιοχή, κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια των συντρόφων της να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, στο οροπέδιο των Μουσών από όπου και την παρέλαβε το ελικόπτερο.

Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.20 το μεσημέρι και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση.

Οι διασώστες άκουσαν φωνές για βοήθεια από τους φίλους της ορειβάτισσας και άμεσα ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Η γυναίκα, παρόλο που είχε πτώση 500 μέτρων σε χιονοσκεπή περιοχή, κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια των συντρόφων της να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, στο οροπέδιο των Μουσών. Πιθανόν να φέρει κατάγματα πλευρών.

Για βοήθεια συνέτρεξαν, εκτός από τους συντρόφους της, και οι διαχειριστές του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος», οι οποίοι και συνόδευσαν την γυναίκα κατά την επιστροφή της στο καταφύγιο.

Οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού (υψηλή θερμοκρασία, μαλακό χιόνι) συνετέλεσαν στο να επιβραδυνθεί ομαλά η πτώση της γυναίκας και να μην τραυματιστεί σοβαρά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παλαιότερα στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί ανάλογα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς, εξαιτίας των ίδιων συνθηκών (Φεβρουάριος του 2015, πτώση ορειβάτη 400 μέτρα, Μάιος 1993, πτώση γυναίκας από τον Πολωνία πάνω από 700 μέτρα, 1964 πτώση τεσσάρων ατόμων με θανατηφόρο τραυματισμό του ενός από υποθερμία).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση