HomeHL-CultureΟ «καταραμένος» γιος των Κένεντι που σκοτώθηκε με την σύζυγό του

Ο «καταραμένος» γιος των Κένεντι που σκοτώθηκε με την σύζυγό του

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ από το μυστικό τους γάμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρασκευή 16 Ιουλίου 1999. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ο Νεότερος, ή όπως τον αποκαλούσε ο Τύπος «Τζον Τζον» χάνει τη ζωή του στα 39 του χρόνια σε αεροπορικό δυστύχημα.

Μαζί με τον γιο του Αμερικανού πρόεδρου Τζον και της Τζάκι Κένεντι στο Piper Sarratoga επέβαιναν η σύζυγός του Κάρολαιν και η αδελφή της Λόρεν, οι οποίες έχασαν και αυτές τη ζωή τους.

Τότε, πολλοί μίλησαν για την «κατάρα των Κένεντι».

Δεκαεννέα χρόνια μετά τον θάνατό τους, το αμερικανικό δίκτυο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι TLC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα την ιδιωτική γαμήλια τελετή τους που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η δίωρη ταινία του TLC, με τίτλο «JFK Jr. & Carolyn Bessette: A Camelot Wedding» περιλαμβάνει αυθεντικά στιγμιότυπα από την πρόβα, τον γάμο και τη δεξίωση που δεν έχουν προβληθεί ποτέ και εξασφάλισε το τηλεοπτικό κανάλι. Με δεδομένες τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η Κάρολαιν Μπέσετ για να κρατήσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μακριά από τη γαμήλια τελετή τους, ίσως πρόκειται για άλλη μία ταινία που δεν θα ήθελε η οικογένεια Κένεντι να προβληθεί.

Η ταινία μέσα από σχόλια φίλων και της οικογένειας, καθώς και διάσημων προσκεκλημένων στον γάμο θα προσφέρει μια νέα ματιά στη ζωή του πιο διάσημου ζευγαριού της Αμερικής.

Σε συνέντευξή του στο Knot, ο φωτογράφος του γάμου του ζευγαριού, Ντένις Ρέτζι, αποκάλυψε ότι μόνον 35 άτομα ήταν προσκεκλημένοι στην ανταλλαγή όρκων του Τζον Κένεντι Τζούνιορ και της Κάρολαιν Μπέσετ. Η τελετή έλαβε χώρα υπό το φως των κεριών στη μικροσκοπική Πρώτη Αφρικανική Εκκλησία Βαπτιστών, ακριβώς την ώρα που ο ήλιος έδυε.

«Σκεφτόμουν ότι η επιλογή του σκηνικού, η απλότητα των λουλουδιών, ακόμα και του νυφικού και του σχεδίου – όλα ήταν όμορφα- δεν υπήρχε καμία υπερβολή» είπε ο φωτογράφος.

Η παραθαλάσσια τοποθεσία στο Κάμπερλαντ Αιλαντ ήταν αρκετά απομονωμένη για να κρατήσει μυστικό τον γάμο του ζευγαριού. Για την δεξίωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Greyfield Inn (το μοναδικό ξενοδοχείο στο νησί), το ζευγάρι ζήτησε από τους υπεύθυνους του κέτερινγκ και το προσωπικό να υπογράψουν συμφωνητικό εμπιστευτικότητας, σύμφωνα με το People.

Ο Playboy «Τζον Τζον» και ο κεραυνοβόλος έρωτας με την Μπέσετ

Η γνωριμία του ζευγαριού, που χάθηκε άδικα, θυμίζει ταινία. Εκείνος την είδε για πρώτη φορά την ώρα που έκανε τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ, ενώ εκείνη εργαζόταν στον οίκο Calvin Klein.

Ο Τζον Κένεντι ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς εργένηδες και εκείνος που μπορούσε να έχει όποια θέλει, έχοντας αδυναμία στις ξανθιές. Το περιοδικό People τον χαρακτήρισε ως «πιο σέξι άντρα του κόσμου» το 1988 και το όνομά του φιγούραρε στα σκανδαλοθηρικά ταμπλόιντς. Ο Τζον έβγαινε από την Σάρον Στόουν και τη Μέλανι Γκρίφιθ μέχρι την Μπρουκ Σιλντς και την Τζούλια Ρόμπερτς, ωστόσο, έμελε να γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο της Κάρολαιν.

Ο JFK ο Νεότερος ζήτησε από την Κάρολαιν Μπέσετ να τον βοηθήσει να διαλέξει κοστούμι για τον γάμο του ξαδέλφου του, Τέντι. Εκείνη τη μέρα έφυγε από το κατάστημα με τρία κοστούμια, έξι πουκάμισα, μερικές γραβάτες και το… τηλέφωνό της.

Οταν της έκανε για πρώτη φορά πρόταση γάμου εκείνη το σκέφτηκε πολύ καθώς ήξερε πως ο Τύπος δεν θα τους αφήσει σε ησυχία.

Ο γάμος έγινε τον Σεπτέμβριο του 1996 και ο τραγικός επίλογος γράφτηκε τρία χρόνια αργότερα, στις 16 Ιουλίου του 1999,  όταν και το ζευγάρι μαζί με την αδελφή της Κάρολαιν, πέταξαν με μονοκινητήριο που οδήγησε ο «Τζον Τζον» με προορισμό τον γάμο ενός ξαδέλφου του.

Οταν δεν εμφανίστηκαν στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι σοροί τους βρέθηκαν στις 21 Ιουλίου.

«Οπως και στον πατέρα του, του χαρίστηκαν τα πάντα, αλλά και μια σύντομη ζωή», είχε πει στην κηδεία του, ο θείος του Τεντ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση