HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: «Σημαντική η κοινωνική ένταξη των Ρομά»

Ν. Ηγουμενίδης: «Σημαντική η κοινωνική ένταξη των Ρομά»

Τί είπε ο βουλευτής στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των Ρομά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασέ» και των συλλόγων Ελλήνων Ρομά Ηρακλείου «Δύο Αοράκια» και «Άγιος Γεώργιος», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε ειδική αναφορά στη σύσταση από τη σημερινή Κυβέρνηση της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά ως σημαντικό εργαλείο για τους Ρομά στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι διευκολύνει συνολικά την κοινότητα των Ρομά με τρεις κεντρικούς άξονες: «Το πρώτο, η ένταξη των παιδιών στο σχολείο και στο εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο, οι θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους και, το τρίτο η ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης προσέθεσε ότι «σε αυτές τις δραστηριότητες βοηθάει και η σημερινή εκδήλωση. Πρόκειται για εκδηλώσεις που βοηθούν στη σύνδεση των Ρομά στην Ελλάδα και την ενσωμάτωση με τον υπόλοιπο ελληνικό πληθυσμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση