HomeΕΛΛΑΔΑΟι «53» κατά Κοντονή: Λύσε τώρα το θέμα του Δημάκη

Οι «53» κατά Κοντονή: Λύσε τώρα το θέμα του Δημάκη

Τι αναφέρουν σε άρθρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεύτερη «καμπάνα» σε δύο ημέρες για το ζήτημα του Βασίλη Δημάκη, ηχεί για τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Μετά την ερώτηση που του κατέθεσαν χτες 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα οι 53+ επανέρχονται στο θέμα και απαιτούν να βρεθεί λύση.

Με άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality, που απηχεί απόψεις των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι 53 υποστηρίζουν ότι η θέση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη είναι στα έδρανα της γνώσης και της επιστήμης γιατί τα κατέκτησε κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού ξεπέρασε με επιτυχία – από τους λίγους που είναι έγκλειστοι – το φαύλο κύκλο της παραβατικότητας και έφτασε μπροστά στην πύλη της εκπαίδευσης.

«Η ζωή είναι η υπέρτατη αξία, δεν την παζαρεύεις, την περιφρουρείς. Δεν την κλονίζεις, της δίνεις ανάσα. Δεν την αφήνεις να δίνει άνιση μάχη στα γρανάζια νομικών ερμηνειών και αδιεξόδων. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει η ζωή και συνεπώς λύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά και απευθυνόμενοι επί της ουσίας στον Σταύρο Κοντονή απαιτούν λύση τώρα για τον Βασίλη Δημάκη που ζητά να παρακολουθεί τα μαθήματά του στην ανώτατη εκπαίδευση με βραχιολάκι εντοπισμού, και κάνει πραγματοποιεί απεργία πείνας μετά την απόρριψη του αιτήματός του από το συμβούλιο των φυλακών.

Όπως αναφέρουν οι 53:

«Το είχαμε πει και παλιότερα. Το λέμε και σήμερα δυνατά. Τα δικαιώματα απαιτούν ψυχή, πείσμα, επιμονή, όραμα. Δεν τα αφήνεις στο έλεος της τελευταίας στιγμής, δεν είναι εξαναγκασμός, αποτελούν για την Αριστερά απόλυτη προτεραιότητα, είναι της πρώτης στιγμής.

Το είχαμε πει και παλιότερα. Στους δρόμους, στα αμφιθέατρα, έξω από τις φυλακές. Το πάθος για τη λευτεριά περνά

μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης που ο Βασίλης Δημάκης, στα 39 του χρόνια δείχνει να βαδίζει αθόρυβα αλλά και με θόρυβο την ίδια στιγμή.

Είμαστε ανεπιφύλακτα μαζί του, χωρίς υποσημειώσεις και εξουσιολαγνικά τερτίπια. Και είναι σαφές ότι όσα διεκδικούσαμε με πείσμα απέναντι σε συντηρητικής και αυταρχικής προέλευσης πολιτικούς, τα διεκδικούμε ακόμα περισσότερο σήμερα και όχι

μόνο. Τα απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Λύση τώρα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση