HomeHL-WorldΟι Ρώσοι θριαμβολογούν: Αναχαιτίστηκαν 71 από τους 103 πυραύλους των δυνάμεων της Δύσης

Οι Ρώσοι θριαμβολογούν: Αναχαιτίστηκαν 71 από τους 103 πυραύλους των δυνάμεων της Δύσης

Εξετάζουν να δώσουν S-300 στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία μιλούν για ένα επιτυχές χτύπημα ακριβείας σε τρεις στόχους στη Συρία, αλλά η Μόσχα δίνει διαφορετική εικόνα για το «σφυροκόπημα» των δυτικών δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει τους 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, στην επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων που σχετίζονται με χημικά όπλα του καθεστώτος Ασαντ.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες, συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με τις ενέργειές τους στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, δήλωσε ακόμη ο Ρώσος στρατηγός.

Γαλλία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις αναχαίτισης

Πάντως, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αναχαίτισης των πυραύλων τους.

Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Αμυνας δήλωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκτόξευσαν 12 πυραύλους κατά συριακών στόχων και σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση