HomeΚΟΣΜΟΣΛευκωσία: Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ο εναέριος χώρος ούτε το FIR Κύπρου

Λευκωσία: Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ο εναέριος χώρος ούτε το FIR Κύπρου

Για την επίθεση στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της Κύπρου ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοι του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και εκφράζει την ελπίδα ότι στη συνέχεια πηγές κινδύνων στη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου.

«Διεξήχθη σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, συντονισμένη αεροπορική στρατιωτική επιχείρηση από αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας, εναντίον συγκεκριμένων στόχων στη Συρία. Η επιχείρηση, που έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται να είναι ανάλογη εκείνης που είχε γίνει τον Απρίλιο 2017», αναφέρει ο κ. Προδρόμου στη δήλωσή του.

Επισημαίνει ότι «η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

«Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, ωστόσο η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης. Για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ούτε έχει επηρεαστεί το F.I.R. ή αεροδιάδρομοι του», προσθέτει.

Ο κ. Προδρόμου εκφράζει επίσης στην ελπίδα «ότι στη συνέχεια θα καταστεί δυνατό να αποφευχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι πηγές κινδύνων σε αυτή τη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση