HomeHL-9Μηχανοκίνητη πορεία…με φόντο το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Μηχανοκίνητη πορεία…με φόντο το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στους δρόμους για την κατασκευή του νέου αερολιμένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους βγαίνουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καστελίου, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην περιοχή τους.

Η πορεία, που διοργανώνεται από φορείς και συλλόγους του Ευαγγελισμού Καστελίου θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την Αγία Φωτεινή (Ρουσοχώρια, κεντρικός δρόμος Γαζέπη Μύλου – Αρκαλοχώρι).

Οι κάτοικοι τόσο του Ευαγγελισμού όσο και των Ρουσσοχωρίων διαμαρτύρονται για την κατασκευή του νέου αερολιμένα, καθώς απαλλοτριώνονται σε μεγάλο ποσοστό οι περιουσίες τους, ενώ ζητούν την αναβολή του δικαστηρίου στις 17 Απριλίου, οπότε και αναμένεται να εκδικαστούν οι τιμές των απαλλοτριώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σύλλογος «Κυπεράς» Ευαγγελισμού, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού, καθώς και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ευαγγελισμού, επισημαίνουν:

“Καλούμε όλο τον κόσμο που θίγεται από την κατασκευή του αεροδρομίου σε καθολική συμμετοχή στην πορεία, για να διαδηλώσουμε την πλήρη αντίθεση μας στο επιχειρούμενο έργο. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα σχέδια του κράτους που έχουν στόχο την Περιβαλλοντική καταστροφή της πεδιάδας μας και την οικονομική εξόντωση των κατοίκων. Θεωρούμε άκυρη και καταχρηστική την όλη διαδικασία.

Δεν θα αφήσουμε κανένα και με κανένα τίμημα να μας αποβάλλει από τον τόπο μας Θα εμποδίσουμε με κάθε θυσία την καταστροφή της πεδιάδας μας και την δήμευση της περιουσίας μας. Είναι το ελάχιστο χρέος που έχουμε στους πατεράδες μας και στα παιδιά μας. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση