HomeHL-WorldΣυγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας νεκρός Παλαιστίνιος και 220 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι 220 τραυματίστηκαν σε νέες σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Υγείας των Παλαιστινίων, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στο πλήθος, χτυπώντας δεκάδες Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν στο σημείο.

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν τα πυρά, λέγοντας πως οι στρατιώτες αντέδρασαν προκειμένου να προφυλαχτούν από το μένος του συγκεντρωμένου πλήθους.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απορρίπτουν τις επικρίσεις που δέχονται για τη χρήση πραγματικών σφαιρών, εξηγώντας ότι αυτοί οι κανόνες εμπλοκής είναι απαραίτητοι και δεν θα αλλάξουν.

Αυτή την Παρασκευή οι διοργανωτές ζήτησαν από τους Παλαιστίνιους να κάψουν ισραηλινές σημαίες και να υψώσουν παλαιστινιακές.

Ήδη από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας.

Το παλαιστινιακό κίνημα με την ονομασία «Πορεία για την επιστροφή» ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Προγραμματισμένο να διαρκέσει έξι εβδομάδες, προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των περίπου 700.000 Παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

Από τις 30 Μαρτίου 33 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία της Γάζας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση