HomeΚΟΣΜΟΣΕκατό νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Ινδονησία

Εκατό νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Ινδονησία

Χιλιάδες φιάλες κατέστρεψε η αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον βαρύ απολογισμό των τουλάχιστον εκατό νεκρών τις τελευταίες εβδομάδες στην Ινδονησία, εξαιτίας νοθευμένου αλκοόλ, η αστυνομία κατέσχεσε σήμερα και κατέστρεψε χιλιάδες μπουκάλια.

Την ώρα που καταστρέφονταν τουλάχιστον έξι χιλιάδες φιάλες από την αστυνομία της πόλης Τανγκεράνγκ, κοντά στην Τζακάρτα, πράκτορές της εισέβαλλαν σε μέρη που υπάρχουν υποψίες ότι διέθεταν νοθευμένο αλκοόλ.

Όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ινδονησία απαγόρευσε το 2015 την πώληση αλκοόλ στα περισσότερα μικρά καταστήματα, μέτρο όμως που δεν ισχύει στο Μπαλί. Η πώληση αλκοόλ παραμένει νόμιμη στα σουπερμάρκετ, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία.

Όμως η αυξημένη φορολογία στα αλκοολούχα ποτά ωθεί τον πιο φτωχό πληθυσμό να στρέφεται στο παράνομο αλκοόλ, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι αμφίβολης ποιότητας και συχνά θανατηφόρο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη την Ινδονησία από τα τέλη Μαρτίου εξαιτίας της κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ. Ακόμα 160 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί ως ύποπτοι διακίνησης νοθευμένου αλκοόλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από τους υπόπτους πέθανε στο νοσοκομείο, έχοντας καταναλώσει και ο ίδιος νοθευμένο αλκοόλ.

Σε κάποια από τα θύματα οι ιατροδικαστές εντόπισαν τοξικά επίπεδα μεθανόλης, μια μορφή αλκοόλ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χημικών προϊόντων όπως το πλαστικό, τα καύσιμα και τα διαλυτικά.

Κάποιοι από τους υπόπτους παραδέχθηκαν ότι είχαν νοθεύσει το αλκοόλ με κόκα κόλα, ενεργειακά ποτά, σιρόπι για το βήχα ή ακόμη και αντικουνουπικό.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ, νοθευμένο αλκοόλ διαθέτουν συχνά πλανόδιοι πωλητές, οι οποίοι μάλιστα το φτιάχνουν μόνοι τους. Όπως όπως τονίζει η αστυνομία, οι πιο μεγάλοι διανομείς είναι αυτοί που ευθύνονται για τους τελευταίους θανάτους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση