HomeHL-EconomyEuroWorking Group: «Κατάλληλα μέτρα» για ελάφρυνση χρέους ζήτησαν οι Γερμανοί

EuroWorking Group: «Κατάλληλα μέτρα» για ελάφρυνση χρέους ζήτησαν οι Γερμανοί

Τι συζητήθηκε στο προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Πόουλ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκληρώθηκε χθες το EuroWorking Group, το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, όπου τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν την ελληνική αναπτυξιακή πρόταση και το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά τη συνεδρίαση στη χθεσινή συζήτηση δεν υπήρχαν έντονες διαφωνίες και τα κλιμάκια εστίασαν στη τεχνική πλευρά των θεμάτων.

Στο θέμα του χρέους, μια ομάδα κρατών με κύριο μέλος τη Γερμανία εκφράζουν την αντίθεση τους με άμεση ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας εκτός αν υπάρχει σύνδεση με κατάλληλα μέτρα στη μεταπρογραμματική περίοδο.

Στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης έγινε μια ανάλυση για τη πορεία των προαπαιτουμένων, με τα τεχνικά κλιμάκια να μην κρύβουν την ανησυχία τους για τη προοπτική καθυστέρησης της αξιολόγησης, καθώς ο στόχος είναι να υπάρχει συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου.

Παρουσία του Πόουλ Τόμσεν έγινε και το λεγόμενο Washington Group, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του ΔΝΤ στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, λίγο πριν τη κρίσιμη εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στη Ουάσινγκτον.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση