Σε κορύφωση βρίσκεται το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη, το οποίο ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, οι προγνωστικές τάσεις μεταφοράς είναι πολύ μικρότερες σε συγκεντρώσεις μικρο- σωματιδίων από τις συγκεντρώσεις που υπήρξαν τον Μάρτιο.

“Οι καιρικές συνθήκες πάντως σε ολόκληρο το νησί θα διατηρηθούν πολύ καλές μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με τους ανέμους να διατηρούν μία βόρεια τάση αλλά χωρίς ενίσχυση ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό φυσικά συνηγορεί στην δημιουργία τοπικών ομιχλών , ιδιαίτερα τις νυκτερινές και πρωινές ώρες.

Η συνεισφορά βέβαια και της Αφρικής σκόνης, αναλόγως των συγκεντρώσεων, θα προκαλεί μια θολότητα στην ατμόσφαιρα. Λόγω δε και της διατήρησης της θερμότερης εισβολής από τα Νότια αναμένεται να σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ιδιαίτερα σε ανατολικές και νότιες περιοχές της Κρήτης” αναφέρει ο ίδιος.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού και στους τέσσερις νομούς του νησιού:

Νομός Ηρακλείου

Καθ όλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ από ΒΑ έως ΝΝΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Καθ όλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ από ΒΑ έως Δ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ από Β έως ΝΝΑ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Καθ όλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ από ΒΑ έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση