HomeΚΟΣΜΟΣ«Επιθυμούμε αποκλιμάκωση στη Συρία αλλά δε θα ανεχτούμε δόλιες κατηγορίες»

«Επιθυμούμε αποκλιμάκωση στη Συρία αλλά δε θα ανεχτούμε δόλιες κατηγορίες»

Θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες των απειλών τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρωσία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία αλλά δεν θα ανεχτεί τις «δόλιες κατηγορίες», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε «μιλιταριστικές» τις ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον και υπογράμμισε ότι οι Δυτικοί θα πρέπει «να αναλογιστούν σοβαρά τις συνέπειες» των «απειλών» τους. «Καλούμε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αναλογιστούν σοβαρά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων κατηγοριών, απειλών και σχεδιαζόμενων ενεργειών» σε βάρος της συριακής κυβέρνησης, είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία συνιστούν παραβίαση της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. «Η απειλή χρήσης βίας εναντίον ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ συνιστά, αφ’ εαυτής, κατάφωρη παραβίαση της χάρτας του Οργανισμού», σημείωσε. «Δεδομένων των δηλώσεων που ακούμε από την πρέσβειρα των ΗΠΑ (στον ΟΗΕ), θα θέλαμε μια απάντηση στο εξής ερώτημα: θα ήταν νόμιμη μια απειλή περί χρήσης βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους; Για να μην πούμε τίποτα για τον αγώνα της Συρίας εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας και την προσπάθειά της να προστατεύσει την κυριαρχία της», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον της στρατιωτικής βάσης Τ-4, στην επαρχία Χομς, το περασμένο Σάββατο, δεν βοήθησε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία.

Αναφερόμενη στη φερόμενη επίθεση με χημικά, την οποία χαρακτήρισε «φανταστική», τόνισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ντούμα δεν έχουν βρει αποδείξεις. Οι κατηγορίες σε βάρος των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων συνιστούν μια απόπειρα να υπονομευτεί η ειρηνευτική διαδικασία, υποστήριξε.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε επίσης ότι «εξτρεμιστικές ομάδες» είναι αποφασισμένες να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και είναι έτοιμες να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση