HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “Από τα ‘μπράβο’… στον κίνδυνο απένταξης του έργου”

Λ. Αυγενάκης: “Από τα ‘μπράβο’… στον κίνδυνο απένταξης του έργου”

Με αφορμή τις ανησυχητικές εξελίξεις στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τις ανησυχητικές εξελίξεις στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά ο Γραμματέας Π..Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά είναι από τα σημαντικά έργα στο σχεδιασμό της ΝΔ και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση αναδείξαμε τη σημασία που έχει για κατοίκους και επαγγελματίες του νότου του ν. Ηρακλείου.

Από το καλοκαίρι του 2015, με συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, είχα επισημάνει την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού, και η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει και χρήματα ως πρόστιμο στην ΕΕ, καθώς αυτό αναφέρεται και στη ρήτρα μη εκτέλεσης του.

Έκτοτε, σε τακτά διαστήματα, τόνιζα ότι μια ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Δυστυχώς, η κυβερνητική ολιγωρία και απραξία και η αδιαφορία του κ. Σπίρτζη είχαν ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, την αδυναμία ένταξης του ως έργο-γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο και τον κίνδυνο επιστροφής των κοινοτικών πόρων, εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί έως το Μάιο του 2019.

Ευτυχώς, μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες, πείσαμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη ότι ο δρόμος που ακολουθούσε και σε αυτό και σε άλλα έργα, ήταν αδιέξοδος. Παρόλα αυτά, δεν γλιτώσαμε καθυστερήσεις δύο χρόνων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και σε αυτό την αποκλειστική ευθύνη έχει η Κυβέρνηση.

Αντί να δώσουν λύσεις και να ολοκληρωθεί το έργο, μας αντιμετώπισαν με ειρωνεία! Ο κ. Βαρδάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (98,4 Radio), στις 01-03-2016, δήλωσε «Σύντομα ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κληθεί να πει … »Μπράβο» καθώς από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν δεσμευτεί 21 εκ. για τη συνέχεια του έργου, αρχής γινομένης από τον Απρίλιο…».

Πλέον, το έργο προχωρά σε καθεστώς επιτήρησης και βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αφού είναι αφόρητα ασφυκτικές οι πιέσεις αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης του. Παράλληλα, χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά απορρόφησης των δεσμευμένων κονδυλίων με εμφανή τον κίνδυνο να φτάσουμε στον Ιούνιο, όπου αν δεν έχουμε αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων, το έργο θα απενταχθεί και από το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ.

Από τα «Μπράβο» των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τις «επικοινωνιακές κορώνες» του Υπουργού τους κ. Σπίρτζη, … κινδυνεύουμε να έχουμε ένα έργο φάντασμα και με ορατό πλέον τον κίνδυνο επιστροφής των κοινοτικών κονδυλίων!» Τώρα τι έχουν να μας πουν αλήθεια; …».

Διαφήμιση
Διαφήμιση