Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου. Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Στο προφίλ, που διατηρούσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεσπόζει μια φωτογραφία με Μιράζ η οποία έχει δεχθεί τα σχόλια φίλων του στο facebook, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και αυτοί «ιπτάμενοι». Επίσης υπάρχει άλλη μία φωτογραφία από ανέμελες διακοπές του αδικοχαμένου πιλότου.

mpaltadoros3

Με μια ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ΒΑ της Σκύρου στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου εντοπίστηκαν 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου.

Το Mirage 200-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάη σχηματισμού που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Δεν πρόλαβε να δώσει σήμα

Το μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Πληροφορίες του protothema.gr  αναφέρουν ότι ο χειριστής του MIrage 2000-5 που κατέπεσε δεν πρόλαβε να δώσει σήμα ή να αναφέρει κάτι για  την κατάσταση του αεροσκάφους του προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Αρ. Ανακ. 024/2018

Αθήνα, 12 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθοςκηρύσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση σημειώνει:

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση