HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Η Γεωργική Σχολή Μεσαρά και η «κουτσή» σύσκεψη»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Η Γεωργική Σχολή Μεσαρά και η «κουτσή» σύσκεψη»

Κριτική με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης για την επαναδραστηριοποίηση της Σχολής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης για την επαναδραστηριοποίηση της Γεωργικής Σχολή Μεσαράς η ΝΟΔΕ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Η παρουσίαση της μελέτης για την επαναδραστηριοποίηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και θετική εξέλιξη. Άλλωστε, η ΝΔ έχει διαχρονικά εκφράσει το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση και πλήρη επαναλειτουργία της Σχολής. Κι αυτό, όταν με δογματισμό αντιμετώπιζαν τότε το θέμα της Σχολής, οι όψιμοι σήμερα «προοδευτικοί».

Μάλιστα, το θέμα είχε θέσει πρόσφατα ο τοπικός Βουλευτής και Γραμματέας ΠΕ ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης με την με αριθ. 2463/10-01-2018 κοινοβουλευτική του ερώτηση αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα ουσιαστικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της Σχολής. 

Ωστόσο, εύλογα ερωτηματικά και απορία προκαλεί σε όλους μας το γεγονός ότι στη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης προσκλήθηκαν … επιλεκτικά μόνο κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!  

Στη σύσκεψη αυτή, πέραν των θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ! Τα ερωτήματα πολλά:

  • Αν ήταν υπηρεσιακή σύσκεψη γιατί παρευρέθηκε εκπρόσωπος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Το θέμα της αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της κυβερνητικής παράταξης;
  • Για ποιο λόγο δεν προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου του δεδηλωμένου ενδιαφέροντος για τη Σχολή;

Η Γεωργική Σχολή Μεσαράς μας αφορά  όλους. Δεν αποτελεί κομματικό προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με την ιστορία μας, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και το μέλλον των παιδιών μας.

Θεωρούμε τουλάχιστον άστοχη, από πλευράς Περιφέρειας, την μη πρόσκλησή μας σε μια τόσο σημαντική σύσκεψη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση