HomeHL-WorldΠροειδοποιήσεις Στόλτενμπεργκ για την πυρηνική ετοιμότητα της Ρωσίας

Προειδοποιήσεις Στόλτενμπεργκ για την πυρηνική ετοιμότητα της Ρωσίας

Τί λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία κι ότι ο Τραμπ διαθέτει διάφορες επιλογές – όχι μόνο στρατιωτικές- ο γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιεί για αυξανόμενη ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Η Ρωσία εκσυγχρονίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Ο Στόλτενμπεργκ ζήτησε επίσης από το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να δείχνει στην κυβέρνηση της Μόσχας ότι υπάρχουν συνέπειες για τις ρωσικές ενέργειες όπως στην Κριμαία, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων.

«Όσο η Ρωσία δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και οι κυρώσεις εναντίον της χώρας θα είναι σε ισχύ».

Την ίδια ώρα, η Συμμαχία υπενθυμίζει στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επιθυμεί διάλογο με τη Ρωσία: «Δεν θέλουμε Ψυχρό Πόλεμο», επισήμανε ο γ.γ του ΝΑΤΟ στη γερμανική εφημερίδα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση