HomeHL-SportsΡεάλ – Γιουβέντους 1-3

Ρεάλ – Γιουβέντους 1-3

Η Γιουβέντους έκανε τη Ρεάλ να μοιάζει με... μικρή ομάδα, έχοντας προβάδισμα με 3-0 στο «Μπερναμπέου» μέχρι και τις καθυστερήσεις, όταν ο Ρονάλντο με εύστοχη εκτέλεση αμφισβητούμενου πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και χάρισε την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ στους Μαδριλένους, οι οποίοι είχαν επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο προημιτελικό στο Τορίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γιουβέντους έκανε τη Ρεάλ να μοιάζει με… μικρή ομάδα, έχοντας προβάδισμα με 3-0 στο «Μπερναμπέου» μέχρι και τις καθυστερήσεις, όταν ο Ρονάλντο με εύστοχη εκτέλεση αμφισβητούμενου πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και χάρισε την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ στους Μαδριλένους, οι οποίοι είχαν επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο προημιτελικό στο Τορίνο.

Δύο γκολ του Μάντζουκιτς από το ημίχρονο και άλλο ένα του Ματουιντί στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έφεραν τους «μπιανκονέρι» μια ανάσα από το θαύμα της ανατροπής. Έπεσαν, όμως, πάνω στην απόφαση του Άγγλου διαιτητή Όλιβερ, ο οποίος απέβαλλε λόγω διαμαρτυριών και τον Μπουφόν στην τελευταία εκτός απροόπτου ευρωπαϊκή του εμφάνιση.

Με το «καλημέρα»

Καλύτερο ξεκίνημα δεν πρέπει να είχαν φανταστεί στη Γιουβέντους, η οποία μόλις στο 2′ βρέθηκε να προηγείται χάρη σε γκολ του Μάντζουκιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Κεντίρα. Μάλιστα, στο 7′ οι Ιταλοί «άγγιξαν» το 2-0, όταν ο Νάβας απέκρουσε αρχικά την προσπάθεια του Κόστα, αλλά και το σουτ του Ιγουαΐν που ακολούθησε από απόσταση αναπνοής.

Τα επόμενα λεπτά, ωστόσο, ανήκαν στη Ρεάλ, η οποία αφού συνήλθε από το σοκ, άρχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Βρέθηκε κοντά σε αυτό στο 10′, όταν ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Μπέιλ στο τελείωμα ενός ωραίο συνδυασμού, αλλά και στο 14′, με τον Ρονάλντο να σουτάρει από θέση αριστερά στην περιοχή και τον Ιταλό πορτιέρε να του λέει «όχι».

Στην εξέλιξη της ίδιας φάσης ο Ίσκο σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά λόγω οφσάιντ. Τέρμα δε βρήκαν οι «μερένχες» και από το 15′ και μετά ο ρυθμός ισορρόπησε, με τη Γιούβε στο συγκεκριμένο λεπτό να χάνει σημαντική ευκαιρία, με την μπάλα να πέφτει στα πόδια του Μάντζουκιτς στη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τον Κροάτη να αιφνιδιάζεται και μην μπορεί να νικήσει ξανά τον Νάβας.

Αλλαγή στο 17′

Στο 17′ ο Αλέγκρι έκανε μία από τις πιο γρήγορες αλλαγές της καριέρας του, βάζοντας τον Λίχτσταϊνερ αντί του Ντε Σίλιο, αφού διέκρινε πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας. Από τα πόδια του Ελβετού, πάντως, ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της Γιούβε στο 37′, με σκόρερ πάλι τον Μάντζουκιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 34′ η Ρεάλ είχε φτάσει μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Μπουφόν είπε «όχι» στον Ίσκο σε τετ α τετ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Βαράν με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρόος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σκορ στο 2-0 υπέρ των Ιταλών και το δεύτερο προμηνυόταν άκρως συναρπαστικό.

Διπλή αλλαγή

Όπως και ήταν. Ο Ζιντάν έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, με τους Ασένσιο, Βάθκεθ αντί των Μπέιλ, Κασεμίρο, αλλά αυτή που σκόραρε ήταν ξανά η Γιουβέντους. Στο 61′ και μετά από σέντρα του Κόστα και κακό υπολογισμό του Νάβας, η μπάλα έπεσε σαν «δώρο» στη μικρή περιοχή στον Ματουιντί, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία.

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε με τις δύο ομάδες να παίζουν πλέον πολύ πιο προσεκτικά, αφού κάθε επόμενο γκολ θα έκρινε και την πρόκριση. Αυτό δεν ήρθε στο 78′, όταν ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Ίσκο, ούτε στο 79′, με τον Βαράν να αστοχεί με προσπάθεια από πλεονεκτική θέση.

Το πήρε πάνω του

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ρεβάνς θα οδηγηθεί στην παράταση, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Όλιβερ αποφάσισε να το πάρει πάνω του. Ο Άγγλος είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπενατιά στον Βάθκεθ, ο Ρονάλντο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και η Ρεάλ πήρε την πρόκριση, αφού λίγο πριν είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία ο Μπουφόν.

Ρεάλ (Ζιντάν, 4-4-2): Νάβας – Καρβαχάλ, Βαράν, Βαγέχο, Μαρτσέλο – Κρόος, Κασεμίρο (46′ Βάθκεθ), Μόντριτς (75′ Κόβατσιτς), Ίσκο – Μπέιλ (46′ Ασένσιο), Ρονάλντο

Γιουβέντους (Αλέγκρι, 4-3-3): Μπουφόν – Ντε Σίλιο (17′ Λίχτσταϊνερ), Μπενατιά, Κιελίνι, Σάντρο – Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί – Κόστα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (90’+4′ Σέζνι)

Διαφήμιση
Διαφήμιση