HomeHL-SportsΡόμα Μπαρτσελόνα 3-0

Ρόμα Μπαρτσελόνα 3-0

Ιστορικά πράγματα στην "αιώνια" πολή, με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το τρίτο γκολ, γράφοντας το 3-0 της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα, εκτοξεύοντας τους Ρωμαίους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιστορικά πράγματα στην «αιώνια» πολή, με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το τρίτο γκολ, γράφοντας το 3-0 της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα, εκτοξεύοντας τους Ρωμαίους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Αγνώριστη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν απείλησε στο παραμικρό, τη στιγμή που μια ψυχωμένη Ρόμα που έβγαινε πρώτη σε κάθε μπάλα, πανηγυρίζει δίκαια την πρόκρισή της στους «4», ανατρέποντας το 4-1 του πρώτου αγώνα!

Ο Κώστας Μανωλάς «σκότωσε» τα όνειρα του Μέσι και της παρέας του με υπέροχη φαλτσαριστή κεφαλιά λίγο πριν το φινάλε (82′), κι αφού είχαν προηγηθεί τα γκολ των Τζέκο (6′) και Ντε Ρόσι (58′ πεν).

To ματς

Η Ρόμα έδειξε περισσότερο ορεξάτη από την Μπαρτσελόνα και σίγουρα το ήθελε πιο πολύ από την αντίπαλό της. Μάλιστα, μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 6′, προηγήθηκε στο σκορ με τον Τζέκο!

Ο Ντε Ρόσι βρήκε με φοβερή μπαλιά σχεδόν από το κέντρο τον Βόσνιο, που μπήκε ανάμεσα σε Άλμπα και Ουμτιτί και με μία επαφή έκανε το 1-0.

Ακόμα και μετά από αυτή την εξέλιξη πάντως, δεν έδειξε να… «ιδρώνει το αυτί» της ομάδας του Βαλβέρδε, που αντιμετώπιζε νωχελικά το ματς.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν καλές στιγμές με κεφαλιές των Σικ και Τζέκο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η μόνη στιγμή που ο Άλισον… θορυβήθηκε, ήταν ένα (όχι καλό) φάουλ του Μέσι προς το τέλος του πρώτου μέρους.

Δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα… παρακολουθούσε και η Ρόμα φρόντισε να βάλει για τα καλά «φωτιά» στο θέμα -πρόκριση- στο 57ο λεπτό.

Ο Πικέ κράτησε παρατεταμένα τον Τζέκο εντός περιοχής, ο Τουρπίν έδειξε -σωστά- τη λευκή βούλα και ο Ντε Ρόσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Οι Ρωμαίοι απείχαν πια ένα γκολ από τον άθλο και όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε να το πιστεύουν ακόμα περισσότερο, αφού η Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε αντίδραση ούτε μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο συνέχιζε να απειλεί και βρήκε αυτό που έψαχνε στο 82′, από ελληνικό… κεφάλι!

Ο Ούντερ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μανωλάς βγήκε πρώτος στην μπάλα και με ωραίο φάλτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το σκορ πρόκρισης!

Τα περίπου δέκα λεπτά που κύλησαν μέχρι τη λήξη, διεκδικούν σίγουρα τον τίτλο των πιο δραματικών τέτοιων στην ιστορία των «τζιαλορόσι». Παρότι όμως η αγωνία χτυπούσε κόκκινο σε όλη τη Ρώμη, η Μπαρτσελόνα και πάλι δεν κατάφερε να απειλήσει, ψάχνοντας το ένα γκολ που χρειαζόταν.

Το τελευταίο σφύριγμα του Τουρπίν, έφερε ανείπωτο ξέσπασμα χαράς στο «Ολίμπικο», με άπαντες να πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκριση των Ρωμαίων στα ημιτελικά.

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντε Φραντσέσκο): Άλισον – Μανωλάς, Φάτσιο, Ζουάν Ζεσούς – Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Κολάροφ, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (77′ Ελ Σαραουί) – Σικ (73′ Τσενγκίζ Ουντέρ), Τζέκο

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Tερ Στέγκεν – Σεμέδο (85′ Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα – Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85′ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση