HomeHL-HealthΑυξημένος ο κίνδυνος θανάτου από μη φυσικά αίτια για επιληπτικούς

Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου από μη φυσικά αίτια για επιληπτικούς

Την ανάγκη πρόληψης για την αποφυγή ατυχημάτων τονίζουν οι ερευνητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικά αυξημένος είναι ο κίνδυνος θανάτου από μη φυσικά αίτια -ατύχημα ή αυτοκτονία- για όσους πάσχουν από επιληψία, σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα.

Παρόλο που η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος επιληπτικός από μη φυσικά αίτια είναι μικρός σε απόλυτους όρους (περίπου 0,5%, δηλαδή μία στις 200), είναι σαφώς μεγαλύτερος από ό,τι στους ανθρώπους χωρίς επιληψία.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Σουάνσι, με επικεφαλής τη δρα Χέιλι Γκόρτον, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας «JAMA Neurology», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 60.000 ανθρώπους με επιληψία και 1,2 εκατομμύρια χωρίς επιληψία.

Διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς με επιληψία έχουν διπλάσια πιθανότητα να αυτοκτονήσουν, τριπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν από ατύχημα και πενταπλάσια να πεθάνουν από υπερβολική ή λανθασμένη δόση φαρμάκων (συνήθως οπιοειδών αναλγητικών ή αντιψυχωτικών) σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιληπτικοί κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο. Οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη οι άνθρωποι με επιληψία να λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να αποφύγουν τα κάθε είδους ατυχήματα (τροχαία, πτώσεις κ.α.).

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση