HomeΚΟΣΜΟΣΕυρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση κατά της Uber στη Γαλλία

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση κατά της Uber στη Γαλλία

Τα κράτη μέλη μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γαλλία δικαιούται να κινηθεί νομικά κατά των τοπικών μάνατζερ της εφαρμογής Uber για διαχείριση παράνομης υπηρεσίας ταξί, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Τα κράτη-μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να τιμωρούν, ως θέμα ποινικού δικαίου, την παράνομη άσκηση μεταφορικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της υπηρεσίας UberPOP, χωρίς να έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Κομισιόν για το νομοσχέδιο», σημείωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η υπόθεση αφορούσε τη χρήση από την Uber οδηγών χωρίς άδεια, ως μέρος της υπηρεσίας UberPOP στη Γαλλία, η οποία έχει ανασταλεί.

Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι η Γαλλία θα έπρεπε να έχει έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προτεινόμενο νόμο για τα ταξί – κάτι που δεν είχε – και γι΄αυτό, όπως έλεγε, οι κατηγορίες κατά δύο γάλλων μάνατζερ δεν ήταν έγκυρες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η εθνική νομοθεσία που αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να κοινοποιείται εκ των προτέρων στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν στρεβλώνει την ενιαία αγορά. Το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέφερε ότι, δεδομένου ότι η Uber προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, δεν έχει εφαρμογή η υποχρέωση κοινοποίησης εκ των προτέρων στην Επιτροπή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση