HomeΚΡΗΤΗΕνέργειες του ΕΟΤ για την προβολή της Κρήτης

Ενέργειες του ΕΟΤ για την προβολή της Κρήτης

Απάντηση της Έλενας Κουντουρά σε ερώτηση Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το περίγραμμα ενεργειών και δράσεων του ΕΟΤ στην Κρήτη δίνει με απαντητικό της έγγραφο η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Νίκου Ηγουμενίδη, και σημειώνοντας ότι: «Για τη Κρήτη ο Ε.Ο.Τ. έχει προβεί σε ενέργειες διαφήμισης και προβολής που συμβάλλουν στην αναγνωρισιμότητα του νησιού και στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης».

Ειδικότερα, η Υπουργός Τουρισμού τονίζει στο έγγραφο που υπογράφει η ίδια (ΑΠ.Τ.Κ.Ε. 294 της 5.4.2018) ότι «γίνονται συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του ελληνικού τουριστικού προφίλ όπου ο Ε.Ο.Τ. και τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού εξακολουθούν να διοργανώνουν, συνδιοργανώνουν με τις τοπικές αρχές και να αναλαμβάνουν την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας για tour operators, ξένους δημοσιογράφους, travel bloggers και διεθνή ΜΜΕ που θα επισκεφθούν τους προορισμούς αυτούς και θα τους προβάλλουν στις ξένες αγορές».

Επιπλέον, σημειώνει στον βουλευτή Ηρακλείου και συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη ότι «οι δράσεις προβολής της Κρήτης, συνεχίζονται μέσα από τις εκστρατείες προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού που υλοποιεί ο Ε.Ο.Τ. στις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες, τα social media του Οργανισμού με οπτικοακουστικό υλικό, και με προβολή σε διεθνή και ελληνικά έντυπα».

Ειδικά για τον Νομό Ηρακλείου, υπογραμμίζει ότι «για την προβολή του νομού Ηρακλείου, σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιείται κάθε χρόνο πληθώρα ταξιδιών εξοικείωσης, ενώ τον Μάιο του 2017 διοργανώθηκε το Ετήσιο Συνέδριο του Γερμανού Tour Operator ALLTOURS στον Δήμο Χερσονήσου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας».

Τέλος, έχει σημασία να τονιστεί ότι το Υπουργείο Τουρισμού, από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης, προχωρά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο» για τη σεζόν 2018-2019, ενώ στο παραπάνω έγγραφο η Υπουργός Τουρισμού επισημαίνει την αναγκαία συνεργασία και τον ρόλο των δήμων: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι Δήμοι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες οφείλουν να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να καταρτίσουν προγράμματα τουριστικής προβολής τα οποία εν συνεχεία εγκρίνονται και υποστηρίζονται από τον ΕΟΤ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση