HomeΚΡΗΤΗΠολάκης κατά Μητροπολίτη Κηφισιάς για τον Χοκινγκ

Πολάκης κατά Μητροπολίτη Κηφισιάς για τον Χοκινγκ

Ντροπή για τον «ντόπιο Ταλιμπάν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μύδρους κατά του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσία και Ωρωπού Κυρίλου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή την ποιμαντορική εγκύκλιο του ιερωμένου για το Πάσχα και τις αναφορές του στον Στίβεν Χόκινγκ.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για «βαθύ σκοταδισμό», «αίσχος και ντροπή» ενώ χαρακτηρίζει «ντόπιο ταλιμπάν» τον Μητροπολίτη.

Στην εγκύκλιό του ο κ. Κύριλος έγραψε για τον μεγάλο αστροφυσικό ότι «έσβησε θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα» και ότι «γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

polakhs

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση