HomeHL-9Στα top 10 των Ανοιξιάτικων προορισμών η Κρήτη

Στα top 10 των Ανοιξιάτικων προορισμών η Κρήτη

Δείτε πού επιλέγουν να κάνουν διακοπές Έλληνες και Ξένοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Κρήτη αλλά και τα καθιερωμένα στο ελληνικό καλοκαίρι νησιά είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους ξένους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας την Άνοιξη.

Από έρευνα της Trivago στις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και αφορούν ταξίδια το εαρινό τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος, προκύπτει ότι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή στα 109 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), τα Φηρά (μέση προτιμώμενη τιμή 158 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες) και η Οία (μέση προτιμώμενη τιμή 321 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες) είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Ακολουθούν η Μύκονος (μέση προτιμώμενη τιμή 160 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες), το Ημεροβίγλι (μέση προτιμώμενη τιμή 268 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,2 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 80 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες).

Στη Θεσσαλονίκη οι ξένοι τουρίστες θα μείνουν κατά μέσο όρο 4,2 βραδιές με μέση προτιμώμενη τιμή τα 97 ευρώ.

Στα Χανιά (μέσος όρος διαμονής 6,4 ημέρες), στο Φηροστεφάνι (μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες) και στο Καμάρι (μέσος όρος διαμονής 6,1 ημέρες) οι  μέσες προτιμώμενες  τιμές είναι τα 77, 175 και 99 ευρώ αντίστοιχα.

 toyristes1

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς εαρινούς μήνες οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, ακολουθούμενοι από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Όσον αφορά τη μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας, οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 143 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Γάλλους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 138 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 5,6 ημέρες).

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 134 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 6,6 ημέρες). Οι Γερμανοί θα απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 131 ευρώ ανά βραδιά και είναι αυτοί που θα μείνουν και τις περισσότερες μέρες στη χώρα μας (μέσος όρος διαμονής 7,5 ημέρες).

toyristes2

Αναλύοντας τους τύπους ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις εαρινές τους διακοπές στην Ελλάδα (Έλληνες και εισερχόμενος τουρισμός), παρατηρούμε ότι στην πλειοψηφία τους θα είναι ταξιδιώτες αναψυχής , οι οποία θα μείνουν κατά μέσο όρο 8,9 ημέρες και θα ξοδέψουν κατα μέσο όρο 126 ευρώ ανά βραδιά.

toyristes3

Σε καθιερωμένους προορισμούς θα κάνουν διακοπές την Άνοιξη οι Έλληνες

Οι Έλληνες θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους την Άνοιξη, θα επισκεφθούν αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τις εαρινές στους διακοπές κατά μέσο όρο 86 ευρώ ανα βραδιά. Οι διακοπές τους θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 2,6 ημέρες.Ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή 91 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες), η Θεσσαλονίκη (μέση προτιμώμενη τιμή 81 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες) και το Ναύπλιο (μέση προτιμώμενη τιμή 83 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2 ημέρες).

Μέσα στους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς την παρουσία τους κάνουν τα Χανιά (μέση προτιμώμενη τιμή 90 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,4 ημέρες), το Λουτράκι (μέση προτιμώμενη τιμή 70 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,1 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 57 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες). Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών φαίνεται να προσελκύουν τα Καλάβρυτα (μέση προτιμώμενη τιμή 76 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες) και ο Βόλος (μέση προτιμώμενη τιμή 73 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες).

toyristes4

tornosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση