HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Χάος στη δίκη του Μπιλ Κόσμπι

ΗΠΑ: Χάος στη δίκη του Μπιλ Κόσμπι

Επίθεση από γυμνόστηθη ακτιβίστρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το απόλυτο χάος επικράτησε το πρωί της Δευτέρας έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δίκη του γνωστού Αμερικανού κωμικού Μπιλ Κόσμπι. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που διαμαρτύρονταν, ενώ μία γυμνόστηθη ακτιβίστρια επιχείρησε να επιτεθεί στον 80χρονο κατηγορούμενο, γράφοντας με κόκκινα γράμματα στην πλάτη της «Κόσμπι… βιαστής».

Η γυναίκα πήδηξε τις μπάρες που είχαν τοποθετηθεί και προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τη σταματήσουν. Αφού την καθήλωσαν στο έδαφος, την προσήγαγαν για αναγνώριση στο αστυνομικό τμήμα και ακολούθως την άφησαν ελεύθερη.

Τη στιγμή της επίθεσης, ο Μπιλ Κόσμπι εμφανώς σοκαρισμένος, θέλησε να επιστρέψει στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο. Τελικά, όμως, επανήλθε και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, προκειμένου να παραστεί στη δίκη για τις σεξουαλικές κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο Μπιλ Κόσμπι κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της ισχυρής του θέσης. Ο 80χρονος σήμερα κωμικός, προσπαθεί με νέο δικηγόρο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδείξει ότι δεν είχε διπλή ζωή.

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες. Κάθε μία από τις κατηγορίες επισύρει 10ετή κάθειρξη, εφόσον βεβαίως αποδειχθεί η ενοχή του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση