HomeΕΛΛΑΔΑΜητροπολίτης Κηφισιάς κατά Χόκινγκ: Έσβησε θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα

Μητροπολίτης Κηφισιάς κατά Χόκινγκ: Έσβησε θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα

“Γεμάτος έπαρση και αλαζονεία”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ιδιαίτερη αναφορά περιελάμβανε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλου καθώς στο κείμενό του που διαβάστηκε στις εκκλησίες περιέλαβε και τον Στίβεν Χόκινγκ!

Με αφορμή όσους «εχθρούς του Θεού» αποδοκιμάζουν τον αναστημένο Χριστό στηρίζοντας «το εγχείρημα της απιστίας τους στην αριθμητική της λογικής και των τέλειων υπολογισμών» ο κ. Κύριλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης.

Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Σημειώνεται ότι ο διάσημος αστροφυσικός που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο ήταν δηλωμένος άθεος καθώς σε ομιλία του σε φεστιβάλ στην Τενερίφη της Ισπανίας το 2014 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Πριν την κατανόηση της επιστήμης, είναι φυσικό να πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν. Αλλά τώρα η επιστήμη μας προσφέρει μια πιο πειστική εξήγηση. Αυτό που ενοούσα όταν έλεγα ότι «θα γνωρίζαμε τη σκέψη του Θεού» ήταν ότι θα γνωρίζαμε όλα όσα ο Θεός θα ήξερε αν υπήρχε Θεός, που δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση