HomeΚΟΣΜΟΣΤραμπ: Φίλος για πάντα ο πρόεδρος Σι

Τραμπ: Φίλος για πάντα ο πρόεδρος Σι

Σπουδαίο μέλλον για ΗΠΑ-Κίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να κατευνάσει τις αντιδράσεις και προφανώς να καθησυχάσει τις αγορές επιχειρεί με μήνυμά του στα social media ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αναφέρεται στη φιλία του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και το ενδεχόμενο μίας πιθανής συμφωνίας στους δασμούς των εισαγόμενων προϊόντων εκατέρωθεν, αλλά και στο μείζον ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

«Ο πρόεδρος Σι και εγώ θα είμαστε πάντα φίλοι, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη διαμάχη για το εμπόριο. Η Κίνα θα καταργήσει τα Εμπορικά Εμπόδια, επειδή αυτό είναι το σωστό. Οι φόροι θα γίνουν αμοιβαίοι και θα γίνει συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία. Μεγάλο μέλλον και για τις δύο χώρες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στο δόγμα του περί επιβολής δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα, ιδιαίτερα δε από την Κίνα, τονίζοντας πως στόχος του είναι να τονώσει ακόμα περισσότερο την εγχώρια παραγωγή, θέτοντας νέους κανόνες, καθώς θεωρούσε ανεξέλεγκτη την εισροή προϊόντων από ξένες παραγωγικές δυνάμεις στην αμερικανική αγορά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε ανοιχτά τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα για «τον εμπορικό πόλεμο που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια» και τόνισε πως θα επιδιώξει μία νέα συμφωνία, ιδιαίτερα με την Κίνα, ώστε να σταματήσει η αμερικανική οικονομία να «ματώνει» φορολογικά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισαγωγής ξένων προϊόντων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση