HomeHL-WorldΒασανιστικός θάνατος: Την «ταρίχευσαν» ζωντανή

Βασανιστικός θάνατος: Την «ταρίχευσαν» ζωντανή

Το φρικτό ιατρικό λάθος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με φρικτούς πόνους πέθανε μία 27χρονη γυναίκα στη Ρωσία, έπειτα από τραγικό ιατρικό λάθος, εξαιτίας του οποίου την «ταρίχευσαν» ζωντανή.

Η μητέρα της Εκατερίνα Φεντιάεβα κατηγορεί τους γιατρούς για ανθρωποκτονία, γιατί αντί για αλατούχο διάλυμα της χορήγησαν με ορό φορμόλη, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας, στην πόλη Ουλιάνοφσκ, που συνήθως χρησιμοποιείται ενδοφλέβια σε νεκρούς, για να καθυστερήσει η αποσύνθεση.

Η 27χρονη υπέφερε από φρικτούς πόνους και σπασμούς για δύο ημέρες και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα. Οι γιατροί την έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη και η καρδιά της σταμάτησε αρκετές φορές, ενώ μεταφέρθηκε στη Μόσχα. Αν και συνήλθε από το κώμα, τελικά άφησε την τελευταία της πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οταν συνήλθε από την επέμβαση για την οποία είχε μπει στο νοσοκομείο, η μητέρα της 27χρονης ήταν στο πλευρό της. «Τα πόδια της έτρεμαν, είχε σπασμούς… όλο το κορμί της έτρεμε», περιέγραψε η Γκαλίνα Μπαρισνίκοβα. «Της έβαλα κάλτσες, μια ρόμπα, μια κουβέρτα, αλλά έτρεμε τόσο πολύ που δεν μπορώ να το περιγράψω. Κανένας γιατρός δεν ήρθε να τη δει ενώ συνερχόταν από την αναισθησία», κατήγγειλε η γυναίκα.

«Εμείς δεν είχαμε ιδέα τι ήταν η φορμόλη. Εκείνοι ήξεραν καλά ότι έβαλαν στο κορμί της ένα δηλητήριο. Και δεν έκαναν τίποτα για να τη βοηθήσουν… Τώρα καταλαβαίνω ότι η φορμόλη απλά διάβρωνε το σώμα της εκ των έσω. Αλλά δεν έκαναν τίποτα», συνέχισε η τραγική μητέρα.

Η Μπαρισνίκοβα παρακάλεσε τους γιατρούς να τη βοηθήσουν, αλλά εκείνοι της είπαν να πάει στο σπίτι της, να μαγειρέψει σούπα και να σταματήσει να ανησυχεί! «Νομίζω ότι απλά ήθελαν να φύγω, για να αποκρύψουν τα πάντα», δήλωσε. Το ίδιο βράδυ, η κατάσταση της 27χρονης επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. «Για 14 ώρες μετά την επέμβαση ζούσε με φορμόλη και δεν έκαναν τίποτα», λέει η μητέρα της.

Οταν τελικά εκείνη αναζήτησε τους γιατρούς, τους βρήκε να συζητούν «πώς θα μας πουν ότι είχε γίνει ένα τρομερό λάθος». Αλλά και πάλι δεν παραδέχθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι συγγενείς της 27χρονης έμαθαν την αλήθεια όταν η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες για να τη σώσουν, χρησιμοποιώντας 52 φάρμακα, αλλά ήταν τελικά αργά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση