HomeHL-9Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας …

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας …

Χρονιά πολλά σε όλους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το πέρας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την Κορύφωση του Θείου Δράματος ο ελληνισμός σε κάθε γωνιά της γης γιορτάζει σήμερα το Άγιο Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης!

Εκατοντάδες κρητικοί βρέθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε μοναστήρια και ιερούς ναούς του νησιού για να γιορτάσουν Την Ανάσταση του Θεανθρώπου μαζί με τις οικογένειες τους μεταφέροντας από στόμα σε στόμα το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της αγάπης, της χαράς.

Σε αρκετά χωριά έριξαν τον Ιούδα στην πυρά, τηρώντας το έθιμο πολλών ετών, που διατηρείται σε αρκετές περιοχές αναλλοίωτο μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Μικροί και μεγάλοι με τις λαμπάδες στα χέρια μετέφεραν το Άγιο Φως μεταδίδοντας από σπίτι σε σπίτι το χαρμόσυνο μήνυμα, που γεμίζει ελπίδα και πίστη τις ψυχές των ανθρώπων.

Σήμερα, ανήμερα του Άγιου Πάσχα, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι, με το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία και τα άλλα πασχαλινά εδέσματα με μικρούς και μεγάλους να τρώνε, να πίνουν και να γλεντούν για την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Παραδοσιακό γλέντι στον Καράβολα

Υπαίθριο πασχαλινό γλέντι για τους Ηρακλειώτες , αλλά και τους επισκέπτες της πόλης διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου στην περιοχή του Καράβολα.

Όσοι βρεθούν εκεί από τις 11 το πρωί θα απολαύσουν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και πασχαλινά εδέσματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση