Ασφυκτικά γέμισαν οι εκκλησίες, τα ξωκλήσια και τα μοναστήρια του νησιού με τους Κρητικούς να συγκεντρώνονται πριν από τα μεσάνυχτα για το «Χριστός Ανέστη» γιορτάζοντας την Ανάσταση.

Λίγα λεπτά πριν από το χαρμόσυνο διαλάλημα της καμπάνας, οι πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως, το οποίο έφτασε στην Κρήτη στις 21:30 με ειδική πτήση της Olympic Air που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Για μια ακόμη φορά το μήνυμα της Ανάστασης συνοδεύτηκε από την καθιερωμένη «ομοβροντία» βεγγαλικών και κροτίδων, ενώ σε πολλές ενορίες του Ηρακλείου τηρήθηκε το έθιμο του Ιούδα, με τις παραδοσιακές «φουνάρες» να εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα μικρούς και μεγάλους.

Η αναστάσιμη ακολουθία εψάλη με τη διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, ιδιαίτερα στους μεγάλους ναούς όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός, ενώ το μήνυμα «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» μετατράπηκε σε ευχή για υγεία, ευημερία και προσωπική ανάταση κατά την ανταλλαγή του ασπασμού της αγάπης.

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο γεγονός της Χριστιανοσύνης καθώς πέρα από τον συμβολισμό της αγάπης και της αναγέννησης της ελπίδας για κάθε ανθρώπινο ον, αποτελεί το ορόσημο για τη μετάβαση από την ανθρώπινη υπόσταση στη θέωση. Με την Ανάστασή Του ο Ιησούς μεταλαμπαδεύει την ελπίδα του αναπτερωμένου ηθικού, της ψυχικής ανάτασης και της αταλάντευτης αγάπης. Είναι η στιγμή της τελείωσης της διδασκαλίας Του και του μηνύματός Του.

Το cretapost σας εύχεται το μήνυμα της Ανάστασης να γεμίσει τις καρδιές σας με αισιοδοξία και ελπίδα. Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση