Στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε περί τις 19:30 (ήτοι,  με μία ώρα καθυστέρηση) το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε την ελληνική αντιπροσωπεία που παρέλαβε από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα το ανέσπερο Άγιο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Όπως προβλέπεται, βάσει πρωτοκόλλου, η υποδοχή του πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους.

Σε δήλωσή του από το αεροδρόμιο, κατά την άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, είπε τα εξής:

«Παραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης. Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Ας ζεστάνει τις ψυχές μας με Ζωή, Χαρά, Ελπίδα και Ανάσταση Ειρήνης σε έναν κόσμο που υποφέρει από συγκρούσεις. Για να μετατρέψουμε τη νίκη της ελπίδας, της πίστης και της αισιοδοξίας σε δύναμη δημιουργικότητας για ατομική και συλλογική αναγέννηση. Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει στον καθένα προσωπικά, στην πατρίδα μας, και ιδιαίτερα στους δύο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως και τη λύτρωση. Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια πολλά!».

https://www.youtube.com/watch?v=zkqP4HqSNDg

Με σεμνή τελετή η υποδοχή του στο Ηράκλειο

Το Άγιο Φως έφθασε και στην Κρήτη με την ειδική πτήση 322 της ΟΑ που προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 21:30 στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Η υποδοχή στην πίστα του αερολιμένα έγινε με μια σεμνή τελετή στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης, των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και μεγάλος αριθμός πιστών, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη τελετή, στη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι όλων των ενοριών της Ανατολικής Κρήτης παρέλαβαν το Άγιο Φως προκειμένου να το μεταφέρουν σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια  για την Ανάσταση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση