HomeHL-SportsΓιάννης Σφαιρόπουλος: «Ποια ομάδα μπορεί να κερδίσει χωρίς τέσσερις παίκτες;»

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Ποια ομάδα μπορεί να κερδίσει χωρίς τέσσερις παίκτες;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις απουσίες που μέτρησε απόψε ο Ολυμπιακός, απέδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Euroleague.

«Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις για τη νίκη», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο τέλος, τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και στην παράταση. Μικρές λεπτομέρειες, ένα ριμπάουντ, μια κακή άμυνα, μια κακή επίθεση, έκριναν το παιχνίδι. Με το διαθέσιμο ρόστερ προσπαθήσαμε για το καλύτερο.

Ήταν προφανές πως η γραμμή ψηλών μας ήταν ελλιπής και είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και την άμυνα. Ελπίζω οι απόντες να επιστρέψουν από την επόμενη προπόνηση, να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ».

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός δεν είχε κίνητρο μετά την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, απάντησε: «Δε νομίζω ότι δεν παίξαμε καλά. Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών. Πείτε μου ποια ομάδα θα έχει τέσσερις ψηλούς εκτός και θα κερδίσει. Όταν εξασφαλίζεις το πλεονέκτημα έδρας το κίνητρο σίγουρα δεν είναι το ίδιο ισχυρό, αλλά δεν δείξαμε αδιαφορία ή χαλαρότητα.

Ο Παπανικολάου είναι εκτός τέσσερις εβδομάδες, ο Πρίντεζης δύο, ο ΜακΛίν και ο Τιλί ήταν εκτός. Με τέσσερις απουσίες τι να κάνει ο προπονητής και τι να κάνουν οι παίκτες που έπαιξαν… Λιγοστεύουν οι επιλογές, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε και χάσαμε με αυτές τις απουσίες στις λεπτομέρειες. Και στο Κάουνας μάς έλειπαν ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Μιλουτίνοβ.

Γι’ αυτό ελπίζω να επιστρέψουν οι απόντες, έχουμε δύο ματς πρωταθλήματος και θέλουμε να τα εκμεταλλευτούμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση