HomeHL-WorldΝέες βίαιες συγκρούσεις στη Γάζα, στους 22 οι νεκροί

Νέες βίαιες συγκρούσεις στη Γάζα, στους 22 οι νεκροί

Περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 22 από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.

Την Πέμπτη, ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλάντενοφ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να δείξει «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και τους Παλαιστίνιους να «αποφύγουν τις τριβές» στη διάρκεια των διαδηλώσεων στα σύνορα Γάζας-Iσραήλ.

Εξέφρασε την ανησυχία του ενόψει της αυριανής ημέρας όπου ο αριθμός των Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τις συνεχιζόμενες ετοιμασίες και τη ρητορική για τη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» αυτής της Παρασκευής στη Γάζα», δήλωσε ο Μλάντενοφ, ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αποφύγουν τριβές στον φράχτη της Γάζας. Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες πρέπει να επιτραπεί να πραγματοποιηθούν με ειρηνικό τρόπο. Άμαχοι, ιδιαιτέρως παιδιά, δεν πρέπει να τεθούν εκ προθέσεως σε κίνδυνο ή στο στόχαστρο με οποιονδήποτε τρόπο».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση