Με άστατο καιρό θα γιορτάσει η Κρήτη την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, σημειώνοντας ότι το χαμηλό βαρομετρικό που αναπτύσσεται στην περιοχή της Κεντρικής Ιταλίας θα κινηθεί ανατολικά και θα επιδεινώσει τον καιρό στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι προγνώσεις του κ. Καρακατσάνη για το διήμερο έχουν ως εξής:

Μεγάλο Σάββατο

Αστατος θα είναι ο καιρός με βροχές κυρίως στην Βόρεια Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βοειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  9-19 βαθμούς στα αστικά κέντρα.

Κυριακή του Πάσχα

Θα παραμείνει άστατος ο καιρός με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και  τοπικές βροχές στην Βόρεια και Κεντρική Κρήτη .Απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί μεταξύ 8-18 βαθμών στα αστικά κέντρα.

Δευτέρα του Πάσχα

Βελτιωμένος καιρός χωρίς βροχές με λίγη τοπική συννεφιά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί μεταξύ των 10 και 20 βαθμών.

Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία θα διατηρηθεί γενικά αίθριος ο καιρός και την νέα εβδομάδα με την θερμοκρασία μάλιστα να σημειώνει άνοδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση