HomeΚΟΣΜΟΣEλεύθερος μέχρι την απόφαση για έκδοση ο Πουτζντεμόν

Eλεύθερος μέχρι την απόφαση για έκδοση ο Πουτζντεμόν

Απόφαση γερμανικού δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, εν αναμονή της απόφασης σχετικά με την πιθανή έκδοση του στην Ισπανία, όπου είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για εξέγερση για την εκστρατεία του υπέρ της καταλανικής ανεξαρτησίας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της πόλης Σλέσβιχ ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι o Καταλανός αυτονομιστής ηγέτης μπορεί να βγει από τη φυλακή, αφού πρώτα πληρώσει το ποσό των 75.000 ευρώ.

Ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στη Γερμανία, καθώς προσπαθούσε να περάσει οδικώς από τη Φινλανδία στο Βέλγιο, όπου ζει τους τελευταίους μήνες αυτοεξόριστος. Στην Ισπανία εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Επιπλέον, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Καταλανός πολιτικός δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία βάσει της βασικής κατηγορίας που έχει προσάψει το ισπανικό κράτος εναντίον του, αυτή της εξέγερσης, καθώς η αντίστοιχη κατηγορία στην Γερμανία απαιτεί τη χρήση βίας, ώστε να ευσταθεί.

Εντούτοις, η Μαδρίτη κατηγορεί επίσης τον Πουτζντεμόν και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με το γερμανικό δικαστήριο να ανακοινώνει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο της έκδοσης του στη βάση αυτής της κατηγορίας.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση