HomeHL-CultureΣΕΤΕ για τη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων

ΣΕΤΕ για τη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων

Εκπέμπει αρνητικά μηνύματα στο εξωτερικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η στάση εργασίας των υπαλλήλων της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναμένεται να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας μία ημέρα πριν το Πάσχα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και προσθέτει:

Το προδιαγραφόμενο κλείσιμο των κοιτίδων πολιτισμού της Ελλάδας, σε μία χρονική στιγμή που σηματοδoτεί την έναρξη της φετινής σεζόν, εκπέμπει αρνητικά μηνύματα, τόσο στις διεθνείς τουριστικές αγορές όσο και στην εσωτερική αγορά που παρουσιάζει αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση την πασχαλινή περίοδο.

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ καλεί το υπουργείο Πολιτισμού και την ΠΕΥΦΑ να βρουν μέσα από το διάλογο τη «χρυσή» τομή, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών μας αλλά και των Ελλήνων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή και φιλοξενία εκατομμυρίων ξένων τουριστών για το 2018. Η Πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση