HomeΚΡΗΤΗΗλεκτρονικός διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Ρεξ»

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Ρεξ»

Στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο : «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κτιρίου ΡΕΞ», προχώρησε σήμερα η Διεύθυνση Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου, εφαρμόζοντας τις νέες διατάξεις στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, η σχετική δημοπρασία, έστω και με καθυστέρηση 1,5 χρόνου «βγαίνει στον αέρα», ενώ πιστεύουμε -πρόσθεσε- ότι το έργο, θα αρχίσει να υλοποιείται μέχρι το τέλος της χρονιάς, αποδεικνύοντας ότι ο προγραμματισμός που υπήρξε από την αρχή της δημοτικής περιόδου και καθυστέρησε λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου, αρχίζει ν΄ υλοποιείται.

Ωστόσο, καταβάλλουμε καθημερινά – όπως είπε- κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ξεκινήσουν να υλοποιούνται τα έργα που έχουν προγραμματιστεί, προς όφελος πρωτίστως των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

rex-agios-nikolaos

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ζερβού, τα έργα τα οποία αναμένεται να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης, αφορούν στην Παιδεία και στον Πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ανέφερε : πρόκειται για δύο μεγάλα έργα που αναμένεται να  ενταχθούν  στο ΕΣΠΑ.

Εν προκειμένω ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός ( προυπ. 4,5 εκατ. ευρώ), που με την ολοκλήρωση του, αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες βρεφών και νηπίων για την επόμενη περίοδο, καθώς και το έργο συντήρησης – ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου της Νεάπολης. Επίσης όπως σημειώσαμε παραπάνω το έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κτιρίου ΡΕΞ ,  η μελέτη για το συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στην Μεσόραχη καθώς και το δημοτικό σχολείο Σισίου, που με την ολοκλήρωσης τους, αναμένεται να δώσουν δυναμική ώθηση στις υποδομές που έχει ανάγκη η νεολαία του δήμου.

Να σημειώσουμε ότι σε δηλώσεις της,  η προισταμένη της Δ/νσης Μελετών του Δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην μελέτη που στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ΡΕΞ, έκανε γνωστό ότι : στοχεύει κυρίως στο να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση και να βετιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες θερμικής απόδοσης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε : Η ανακαίνιση χρωματισμών των τοίχων, θα βελτιώσουν και θα προστατέψουν το κτίριο από τις υγρασίες και τις φθορές του χρόνου, ενώ η θερμομόνωση της οροφής, που αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σ΄ένα κτίριο και χρόνια τώρα καταπονείται από τον ήλιο, τον άνεμο, την βροχή και το σπρέι της θάλασσας, θ΄ αντικατασταθεί.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια,  η αναβάθμιση της θέρμανσης του συγκεκριμένου κτιρίου, κρίνεται σημαντική, καθώς επίσης και η αντικατάσταση των υπαρχόντων συστημάτων κλιματισμού που έχουν υποστεί φθορές και είναι ενεργοβόρα, αναμένεται ν΄αντικατασταθούν άμεσα με συστήματα νέας γενιάς που παρέχουν πιστοποιημένες ιδιότητες ώστε να μην καταναλώνουν άσκοπα ενέργεια.

Η δαπάνη για την υλοποίηση του παραπάνω έργου είναι 560.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση