HomeΚΡΗΤΗΕργατικά ζητήματα επί τάπητος

Εργατικά ζητήματα επί τάπητος

Στη συνάντηση του Γ. Μιχελογιαννάκη με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά συζήτησαν θέματα που αφορούν το εργατοϋπαλληλικό.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, συνομίλησαν για τη θέσπιση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και για την υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων. Όσον αφορά τον ξενοδοχειακό τομέα, συζήτησαν για τη μαθητεία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και για τον έλεγχο της πιστοποίησης των σχολών των μαθητευόμενων, για το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και για το ζήτημα του καθεστώτος των «all inclusive» παροχών από ξενοδοχειακές μονάδες. Αναφορά έγινε και στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού της επιθεώρησης εργασίας.

Τέλος, και όσον αφορά σε θέσεις εργασίας, συζήτησαν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στους 8.171 μόνιμους εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, αλλά και στην υπόθεση των 88 συμβασιούχων στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που αφού εξέτασε τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι, τελικά τους δικαίωσε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση