HomeΕΛΛΑΔΑΛεβέντης: Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τους Σκοπιανούς

Λεβέντης: Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τους Σκοπιανούς

Διαψεύδουν κύκλοι του ΥΠΕΞ, που κάνουν λόγο για ανακρίβειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκτίμηση ότι υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονοματολογίας, αλλά και ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, προχώρησε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Βασίλης Λεβέντης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μέσω των σταθμών «ALPHA 98,9» και «Πρώτο Θέμα» προέβλεψε ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις στα θέματα της γλώσσας, της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού.

«Υπάρχει λογική στο κείμενο της συμφωνίας που έχει αποστείλει η χώρα μας για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε πως «εάν δεν είχαμε δώσει το όνομα θα μπορούσε κάποιος, να πει ότι η συμφωνία θα πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση». Επίσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό και να τον πείσει για το όνομα και τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

«Ανακριβείς οι δηλώσεις Λεβέντη»

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζουν ως ανακριβείς τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις του κ. Λεβέντη, που έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιεχομένου συζητήσεων αυστηρώς εμπιστευτικού χαρακτήρα, δυσκολεύει τη μελλοντική πιθανότητα τέτοιου είδους ενημέρωσης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση