HomeΚΟΣΜΟΣΤο Πεκίνο ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς σε 106 αμερικανικά προϊόντα

Το Πεκίνο ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς σε 106 αμερικανικά προϊόντα

Δασμοί ύψους 25%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κίνα θα επιβάλει επιπλέον δασμούς ύψους 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων η σόγια, τα αυτοκίνητα, τα χημικά προϊόντα, κάποιοι τύποι αεροσκαφών και προϊόντα καλαμποκιού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η αξία των προϊόντων αυτών ανήλθε το 2017 στα 50 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.

Επιπλέον δασμοί θα επιβληθούν σε προϊόντα όπως το ουίσκι, τα πούρα και ο καπνός, κάποια είδη βοδινού, λιπαντικά, προπάνιο και άλλα πλαστικά προϊόντα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του. Στους νέους δασμούς θα υπόκεινται ο αμερικανικός χυμός πορτοκαλιού, το βαμβάκι, κάποια είδη σίτου καθώς και τα μικρά φορτηγά, κάποια οχήματα τύπου SUV και ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου αυτού θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Οι κινεζικοί δασμοί στην αμερικανική σόγια είναι «λυπηρή» απόφαση

Η απόφαση της Κίνας να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ είναι «λυπηρή» και «δεν θα επιλύσει την εμπορική ανισορροπία», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής για την Κίνα του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξαγωγών Σόγιας.

Η σόγια, το βασικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν των ΗΠΑ προς την Κίνα, είναι μεταξύ των 106 αμερικανικών προϊόντων για τα οποία το Πεκίνο ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς.

Η κίνηση ήταν αναμενόμενη για την αμερικανική βιομηχανία σόγιας, δήλωσε ο Τζανγκ Σιαοπίνγκ στο Reuters, παρότι η οργάνωση που εκπροσωπεί τους Αμερικανούς παραγωγούς έκανε «τα πάντα» για να την αποτρέψει.

Η Κίνα μπορεί και πάλι να αγοράσει αμερικανική σόγια, παρά τους επιπλέον δασμούς, εάν υπάρχει ζήτηση στην αγορά της, πρόσθεσε ο Τζανγκ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση