HomeΕΛΛΑΔΑ«Το έγκλημα έχει υποστεί ποιοτική μετάλλαξη, με περισσότερη βία»

«Το έγκλημα έχει υποστεί ποιοτική μετάλλαξη, με περισσότερη βία»

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως «πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αιματηρή διάρρηξη στο σπίτι του επιχειρηματία στην Κηφισιά, με τον ίδιο να παλεύει για τη ζωή του, έχει γίνει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην κοινωνία, καθώς ο τρόπος αντίδρασης σε ανάλογες περιπτώσεις έχει προκαλέσει ένα άτυπο debate τόσο στις συζητήσεις του κόσμου όσο και στα ΜΜΕ.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια το έγκλημα έχει υποστεί μια «ποιοτική μετάλλαξη», κάτι που έχει ως συνέπεια να χρησιμοποιείται από τους δράστες περισσότερη βία.

Ο κ. Χρονόπουλος υπεραμύνθηκε, πάντως, μέσω του ΣΚΑΪ, των συστάσεων που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τις διαρρήξεις, που προβλέπουν πως εάν ένας πολίτης αντιληφθεί την παρουσία ληστών στο σπίτι του, τότε θα ήταν προτιμότερο να προσποιηθεί ότι κοιμάται.

«Επιμένω πως πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή μας», τόνισε και υπογράμμισε ότι αυτή είναι η φιλοσοφία των συστάσεων που δίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου και δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα.

Ανέφερε επίσης ότι «σε πολλές περιπτώσεις οι αντιδράσεις των διαρρηκτών εξαρτώνται από τη δική μας συμπεριφορά. Συνεπώς, πρώτο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η αποφυγή σύγκρουσης με πρόσωπα που μπορεί να είναι υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ, ή μπορεί να είναι διατεθειμένα να επιστρατεύσουν σκληρή βία για να πετύχουν τους στόχους τους».

«Εμείς αυτό που προτείνουμε -κι ας είναι ιδιαίτερα δύσκολο- είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Κηφισιά, απέφυγε να δώσει στοιχεία όσον αφορά την πορεία της έρευνας για τους τουλάχιστον δύο δράστες. Είπε επίσης πως είναι πρόωρο να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για μέλη σπείρας ή για άπειρους διαρρήκτες που συμπεριφέρθηκαν ερασιτεχνικά.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση