HomeHL-GreeceΟ Τσίπρας συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο -Στο «κόκκινο» οι σχέσεις με την Άγκυρα

Ο Τσίπρας συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο -Στο «κόκκινο» οι σχέσεις με την Άγκυρα

Επαναφέρει στην ατζέντα την αξιολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη με τα «μέτωπα» σε οικονομία και εθνικά να είναι ορθάνοιχτα, ο πρωθυπουργός συγκαλεί στις 11 το πρωί υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιχειρήσει αλλαγή ατζέντας και στροφή στα θέματα της οικονομίας.

Επαναφέρει στο τραπέζι την 4η αξιολόγηση

Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα την επιτυχημένη ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, με γνώμονα και την… υπεραπόδοση της οικονομίας για την οποία επαίρονται οι κυβερνητικοί. Μετά το Πάσχα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς εισέρχονται στην τελική ευθεία, με ημερομηνία ορόσημο την 21η Ιουνίου.Εξ’ αυτού του λόγου, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς να ανεβάσουν στροφές. Στέλνοντας, αυστηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί καθυστερήσεις και…ασυνεννοησίες.!

Θα επαναλάβει το αφήγημα της καθαρής εξόδου

Δεδομένο θεωρείται , ακόμη, ότι θα αναφερθεί στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελεί βάση για την εποπτεία της οικονομίας, καθώς και στην «καθαρή έξοδο». Με πηγές που έχουν καλή γνώση να προϊδεάζουν ότιο ίδιος θα εξηγήσει πως η τελευταία θα εξαρτηθεί από τις επόμενες εξόδους στις αγορές και από το χρηματοδοτικό μαξιλάρι, με φόντο τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.Ξορκίζοντας τα περί πιστοληπτικής γραμμής.

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις με την Άγκυρα

Με την ανταλλαγή εμπρηστικών δηλώσεων Αθήνας – Άγκυρας να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τα κρούσματα παραφωνίας που καταγράφονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στην προκλητικότητα της Τουρκίας εστιάζοντας στο ότι πρέπει να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και ότι οι καιροί δεν ενδείκνυνται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, φωτογραφίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο της στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μήνυμα για τους «δύο» στρατιωτικούς

Επ’ αυτού και με φόντο την κράτηση των δύο στρατιωτικών, θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να διαχειριστούν το θέμα με ενότητα και να κρατήσουν μια στάση που να μην είναι εθνικά επιζήμια. Προκειμένου η Ελλάδα να μην δίνει πάτημα στην Τουρκία να τρίβει τα χέρια της για τόσο δύσκολα ζητήματα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση