HomeΣΠΟΡΚίνδυνος -3 για Δόξα Δράμας, παραδοχή «γκάφας» από Μπύρο

Κίνδυνος -3 για Δόξα Δράμας, παραδοχή «γκάφας» από Μπύρο

Οι «Μαυραετοί» έπαιξαν με έξι ξένους αντί για πέντε στον αγώνα με τον Άρη για έξι λεπτά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία απίστευτη γκάφα έκανε η Δόξα Δράμας στον αγώνα της Κυριακής  με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και εκτός από το παιχνίδι που το έχασε με 1-0, κινδυνεύει να της αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί (πέρα από το προβλεπόμενο πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ – το ματς ούτως ή άλλως το έχασαν και στο γήπεδο, καθώς προβλέπεται και ηττα στα χαρτιά).

Από το 70ο μέχρι και το 76ο λεπτό οι Δραμινοί έπαιξαν με έξι ξένους ποδοσφαιριστές αντί για πέντε που προβλέπει ο κανονισμός, κάτι που φαίνεται και από τη σύνθεση της ομάδας.

Στο εξάλεπτο αυτό, ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου οι Στεφάνοβιτς, Όστοϊτς, Ντιμιτρόφσκι, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζόκιτς.

Ο Άρης δεν προτίθεται να κάνει ένσταση, αυτό είναι πολύ πιθανό όμως, να γίνει από άλλη ομάδα με έννομο συμφέρον προκειμένου να κατεβάσει τη Δόξα Δράμας από το… τρένο της διεκδίκησης της τρίτης θέσης που υπό προϋποθέσεις οδηγεί και αυτή στη Σούπερ Λίγκα (αν υποβιβαστεί ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία λόγω μη αδειοδότησης).

Στη βαθμολογία η Δόξα με 43 βαθμούς είναι στην τέταρτη θέση μαζί με τον Κισσαμικό, τέσσερις λιγότερους από την Παναχαϊκή που είναι στην τρίτη ενώ ακολουθούν ο Απόλλων Καλαμαριάς (Πόντου) με 41, ο Απόλλων Λάρισας με 40, η Α.Ε. Καραϊσκάκης με 39, τα Τρίκαλα με 38.

Η ένσταση πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών από την επόμενη ημέρα του αγώνα, δηλαδή μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη.

Η παραδοχή
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Γιάννης Μπύρος παραδέχθηκε το λάθος των ανθρώπων της ομάδας με δήλωση του τη Μ. Δευτέρα (2/4).

«Στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο »Κλεάνθης Βικελίδης», από το 71ο λεπτό μέχρι και το 77′ του αγώνα, η ομάδα μας αγωνίσθηκε με έξι κοινοτικούς – αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αντί πέντε, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ.

Επειδή η ευθύνη προϋποθέτει ήθος και στην εποχή μας είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα, ως ΠΑΕ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μας διακατέχει η νοοτροπία του «θύματος» και να περιμένουμε τις όποιες αντιδράσεις των άλλων ομάδων.

Θεωρούμε σωστό να προχωρήσουμε στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν, διότι έτσι απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα και καθορίζουμε το μέλλον μας και την προσωπικότητά μας.

Είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα. Άλλωστε ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: »Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω»», τόνισε χαρακτηριστικά με παλικαριά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση