HomeHL-MarketΔιήμερο φεστιβάλ για την στήριξη της τοπικής παραγωγής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Διήμερο φεστιβάλ για την στήριξη της τοπικής παραγωγής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στο Candia Maris Beach Resort στο Γάζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας διοργανώνεται το διήμερο φεστιβάλ «We Do Local Festival, powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ».

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο για το κοινό, το διήμερο 14 και 15 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Candia Maris Beach Resort & Spa, στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου. Για δύο ημέρες στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, που θέτουν στο επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα, την τοπική παραγωγή, αλλά και την ανάδειξη της τοπικής φιλοξενίας και επιχειρηματικότητας, μέσα από την ενίσχυση δράσεων των τοπικών επιχειρήσεων και παραγωγών.

we-do-local2

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται ανοιχτά σεμινάρια, που στοχεύουν στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση των επαγγελματιών που κατά κανόνα απασχολούνται με τον Τουρισμό, τα οποία έχουν ως θεματικές τους, την ορθή διαχείριση των Social Media, την αειφόρο ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα του Food & Wine Pairing κρητικών πιάτων με κρητικό κρασί.

Ειδικότερα την Κυριακή, το φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια δημιουργίας γλυκισμάτων για παιδιά, καθώς και πλήθος γευσιγνωσιών τοπικών πιάτων, τα οποία συνοδεύονται με εκλεκτό εμφιαλωμένο κρασί από κρητικούς παραγωγούς και τη συνεργασία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.

Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρία «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. – We Do Local» με τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το φεστιβάλ παραμένει ανοιχτό για το κοινό από τις 11:00 το πρωί έως και τις 7:00 το απόγευμα, με όλες τις δράσεις του να είναι ελεύθερες και δωρεάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Απριλίου 

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

12:00 – 14:00: Τακτική Γενική Συνέλευση We Do Local.

14:00 – 15:00: Παρουσίαση We Do Local (πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων & πλοίων) – Παρουσίαση ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

15:00 – 17:00: Γεύμα – Μπουφές (Το menu επιμελούνται σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

17:00 – 18:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Social Media Marketing – Get your story straight». Εισηγήτριες: Γιολάντα Λουλάκη, Marketing Consultant, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ & Ράνια Κόκκινου, Επικοινωνιολόγος, Ground Branding Agency.

18:00 – 19:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Αειφόρος Ανάπτυξη & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων». Εισηγητής: Ευάγγελος Ταλιούρης, καθηγητής ΙΕΚ ΑΚΜΗ, PhD Πολιτικών Επιστημών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Απριλίου

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

11:00 – 12:00: Πρωινό – Μπουφές.

12:00 – 14:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (απευθύνεται σε παιδιά): Οι σπουδαστές του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εκπαιδεύουν τα παιδιά σε ένα δημιουργικό σεμινάριο και φτιάχνουν μαζί τους γλυκές δημιουργίες ζύμης.

14:00 – 16:00: «Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ» – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αξιοποιούν τα ποιοτικά υλικά που προσφέρουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και δημιουργούν πιάτα με βάση την… Κρήτη, τα οποία προσφέρονται στους παραβρισκόμενους για γευστική δοκιμή.

15:00 – 16:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ: FOOD & WINE PAIRNG by IEK AKMH:

Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δημιουργούν γευστικά πιάτα, για τα οποία επιλέγονται ως συνοδευτικά, εξαιρετικής ποιότητας κρητικοί οίνοι. Ο κρητικός αμπελώνας σε ένα μοναδικό «πάντρεμα» με την κρητική γαστρονομία και τη δημιουργική συνύπαρξη γεύσεων. Εισηγήτρια: Σοφία Μιχελινάκη, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ, MSc in Industrial Biotechnologhy.

Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το We do local έως σήμερα διαθέτει 34 Πιστοποιημένα Μέλη, 29 ξενοδοχειακές μονάδες και 5 πλοία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση