HomeHL-SportsΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική και έδειξε έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League. Πρωταγωνιστής για την Ένωση ήταν ο Σέρχιο Αραούχο που σκόραρε στο 30’ και το 68’, ενώ ενδιάμεσα και ο Γκάλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (52’). Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε από το 34’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ινσούα με δύο κίτρινες κάρτες.

Πλέον, η Ένωση με 60 βαθμούς βρίσκεται στο +8 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Παναθηναϊκό, με τον Λουντ να σουτάρει με το αριστερό στο 5’, δίχως να ανησυχήσει τον Μπάρκα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κουλιμπαλί ξεπέρασε τον Χουλτ, αλλά ο κίπερ της ΑΕΚ αντέδρασε αστραπιαία διώχνοντας σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Αραούχο στο 13’ και τον Μπακασέτα να σουτάρει ψηλά στο 25’. Στο επόμενο λεπτό Χουλτ και Κουλιμπαλί συγκρούστηκαν στον αέρα, με τον Σουηδό μπακ να γεμίζει αίματα, αλλά να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι έστω και με επίδεσμο.

Το 1-0 ήρθε με ένα υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 30’. Ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα με το στήθος, άφησε πίσω τον Ινσούα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο! Η αποβολή του Ινσούα στο 34’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον σκόρερ, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων». Ο Ουζουνίδης δεν έκανε αλλαγή, αλλά γύρισε τον Κουρμπέλη στα στόπερ.

Στο 44’ η προσπάθεια του Δώνη δεν βρήκε στόχο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Σιμόες στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Το 2-0 για την ΑΕΚ ήρθε στο 52’. Μπακασέτας και Χουλτ συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Ροντρίγκο Γκάλο έκανε με πλασέ το 2-0!

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βράνιες, σε προσπάθεια του Βόσνιου να κάνει κοντρόλ, αλλά ο διαιτητής Θάνος το θεώρησε ακούσιο. Η απίθανη ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου στο 58’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τους παίκτες του Χιμένεθ να αγωνίζονται πια απελευθερωμένα.

Στο 67’ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε τη διπλή προσπάθεια του Μπακασέτα, όμως από το κόρνερ που ακολούθησε ο Αραούχο έκανε το 3-0. Η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Αργεντινό που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε με τον Μπακασέτα στο 78’, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς δοκού και να πέφτει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ενώ στην άλλη εστία το φαλτσαριστό του Μυστακίδη πέρασε εκτός εστίας.

Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός μάλλον χάνει το «τρένο» της πέμπτης θέσης, πέραν φυσικά των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

Γκολ: 30′ Αραούχο, 52′ Γκάλο, 68′ Αραούχο

Κίτρινες κάρτες:
 Βράνιες – Κουρμπέλης, Ινσούα

Κόκκινες κάρτες:
 34′ Ινσούα

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): 
Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Κονέ (77′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (63′ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο (84′ Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): 
Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε (74′ Οικονόμου), Κουλιμπαλί, Λουντ, Δώνης (73′ Μυστακίδης), Μουνιέ (62′ Λουτσιάνο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση